Sådan bliver årets julekalendere

Årets nyeste julekalender bliver et kig tilbage til, hvordan det står til med nissen Tinka, der kommer ud for nye eventyr.

Udgivet Opdateret

Når decembertiden vælter ind over danskerne, er der tradition for, at fjernsynet tændes for at særligt de små, men også de store skal følge med i årets julekalender.

Vanen tro deles de to største danske kanaler om at sende en ny julekalender, mens den anden sender en genudsendelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

I 2019 vender nissepigen Tinka tilbage på TV2, for hun skal kæmpe om tronen i Tinka og Kongespillet.

Men Tinka og Kongespillet er bare én ud af en lang række julekalendere, der sendes i år.

Tinka vender tilbage

På søndag er det tid til at tænde kalenderlyset for første gang. Det betyder også, at det første afsnit af årets julekalendere bliver sendt.

I år blænder TV2 op for en helt ny af slagsen men med kendte karakterer.

For et par år siden så 1,1 million i gennemsnit med, når nissepigen Tinka begav sig ud på juleeventyr, og hun vender tilbage igen i 2019.

Tinkas Juleeventyr er blevet kåret som TV2s højest kvalitetsvurderede julekalender nogensinde, derfor kan forventningerne til opfølgeren Tinka og Kongespillet godt være høje.

En splittet jul

Selv om der var fred og idyl, da danskerne senest forlod Tinka, så ser det altså ud som om, at der på to år kan ske meget i nisseriget.

I hvert fald er Tinka nødt til igen at kaste sig ind i en kamp for at sikre, at det ikke er de forkerte, der får fingre i tronen.

– Det er en historie om splittelse og samling i både det lille og store perspektiv. Kongespillet vender de fire regioner mod hinanden og truer med at splitte dem ad. En splittelse, som den onde kronprins Fileas og hans trofaste hærchef, Ingi, er glade for. Den eneste, der kan forhindre splittelse og kollaps er Tinka, men hun kæmper ikke kun mod Fileas, men også mod sig selv, fortæller de tre forfattere bag julekalenderen, Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem i en pressemeddelelse fra TV2.

Tinka og Kongespillet bliver vist fra den 1. til den 24. december klokken 20.00 på TV2.

Mod stjernerne

Traditionen tro, som er et velkendt budskab omkring juletid, så viser DR en genudsendelse.

Her kan seerne få lov at følge med i Julestjerner, der blev sendt første gang i 2012. Hovedpersonen Sus må vinke farvel til livet i byen i bytte for livet i den lille by Brofelde, hvor hendes forældre har arvet et gammelt julestjerne-gartneri.

Men det viser sig, at byen måske ikke er helt så kedelig og forudsigelig, som Sus troede.

Julestjerner bliver sendt på DR fra den 1. december til den 24. december klokken 19.30.

I galleriet kan du læse om alle de julekalendere, der bliver sendt i 2019.

Powered by Labrador CMS