Sådan er reglerne for disse mærkværdige kæledyr i Danmark

Går du og drømmer om et helt specielt eksotisk dyr - så tjek lige listen over, hvilke dyr man ikke må have herhjemme

Den kinesiske alligator er tilladt som kæledyr i Danmark… klik videre og bliv overrasket over hvad man må – og hvad man ikke må – have i Danmark. (Foto: Shutterstock)
Den kinesiske alligator er tilladt som kæledyr i Danmark… klik videre og bliv overrasket over hvad man må – og hvad man ikke må – have i Danmark. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

Hvad har en næsebjørn, et niringet bæltedyr og en egernabe til fælles? Ikke meget, udover at de står uden for listen over forbudte kæledyr i Danmark.

Der er ganske mange uventede – og eksotiske – dyr, man gerne må have i Danmark. Det fremgår af Folketingets Retsinformations liste over forbud mod hold af særlige dyr.

Så synes du, det er lidt for kedeligt med en golden retriever eller en undulat som kæledyr, kan du orientere dig i galleriet ovenfor artiklen.

Her har vi samlet en række mere eller mindre eksotiske dyr – både nogle af dem, man ikke må have i Danmark – og også nogle af dem, man gerne må.

Vær klar på at blive overrasket over listen – der er gode muligheder for at skaffe sig et eksotisk dyr, hvis man hellere vil lufte en alpaka end en labrador.

Forbudte kæledyr er både farlige og sjældne

Nogle af de kæledyr, man ikke må have i Danmark, giver meget god mening. Det er blandt andet sjældne dyr, farlige dyr og dyr, der bestemt ikke ville være gode i det danske klima.

Derudover er der også lovgivning, der kun omhandler bestemte racer af bestemte dyr. Vi har tidligere lavet en liste over de forbudte hunderacer i Danmark.

Man skal desuden være opmærksom på, at der er forskel på hvilke dyr man må have, afhængig af om man bor i en land- eller byzone.

Fyens Stiftstidende skriver, at hvis man vil have får, geder, heste, køer eller grise i en byzone, kræver det særlig dispensation, mens de som udgangspunkt er tilladt i landzoner.

 

Powered by Labrador CMS