Sådan kan du hjælpe sundhedsmyndighederne

Der er faktisk en måde, hvorpå du kan gøre dit for at hjælpe sundhedsmyndighederne med at blive klogere på coronavirus.

Sundhedsmyndighederne i Danmark har brug for din hjælp for at blive klogere på coronavirus Covid-19. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sundhedsmyndighederne i Danmark har brug for din hjælp for at blive klogere på coronavirus Covid-19. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Antallet af smittede med coronavirus er et tal, der for tiden interesserer en bred del af den danske befolkning. På flere pressemøder har Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut dog gjort rede for, at der med stor sandsynlighed er et mørketal.

Nu har du mulighed for at hjælpe sundhedsmyndigheder lidt på vej ved at registrere dig under deres influmeter. Det fremgår af Statens Serum Institut på Twitter.

Artiklen fortsætter efter videoen

Vil overvåge coronavirus

Statens Serum Institut har før brugt det, de kalder for influmeter til at overvåge influenza.

Nu vil instituttet bruge samme metode til at overvåge coronavirus Covid-19. Formålet med influmeter er, at det skal hjælpe Statens Serum Institut med at kortlægge, hvordan coronavirussmitten udvikler sig i det danske samfund.

Og det er her, at du kommer ind i billedet.

Tilmeld dig

For at hjælpe sundhedsmyndighederne skal du tilmelde dig ïnflumeter. Du kan også tilmelde andre i din husstand.

På hjemmesiden skal du registrere, om du har haft symptomer på enten influenza eller coronavirus Covid-19.

Uanset om du ikke har haft symptomer, er syg eller er fuldstændig rask, så har sundhedsmyndighederne brug for din hjælp. Al information om sygdommen er kun godt og giver et endnu større overblik over smitten.

Du kan tilmelde dig her.

Powered by Labrador CMS