Se billederne: Chimpanserne flytter hjemmefra

Flokken af chimpanser, som man har kunnet opleve siden starten af 80’erne, forlader parken.
Udgivet Opdateret

Snart slutter en æra i Givskud Zoo. Flokken af chimpanser, som man har kunnet opleve siden starten af 80’erne, forlader parken, og de første to chimpanser er allerede rejst.

Gennem mere end 30 år har gæsterne i Givskud Zoo kunnet opleve menneskets allernærmeste slægtning – chimpansen. De seneste år har flokken bestået af syv individer, men inden længe er det slut. Chimpanserne forlader parken og skal i fremtiden bo i forskellige zoos i ind- og udland. De første to er allerede rejst.

De første chimpanser, der forlod parken, var de to chimpansehunner Jenny og Djema. I går tog de begge turen fra Givskud Zoo til deres nye hjem i København Zoo. Dagen før afgang fik de to chimpanser lidt beroligende, så turen ikke blev for stressende for dem. På selve dagen blev de bedøvet og puttet i hver sin kasse og derpå kørt til hovedstaden. I København Zoo skal de i den kommende tid introduceres til den nuværende flok på syv chimpanser.

Givskud Zoo har haft chimpanser siden starten af 80’erne, og i 1987 blev det, der stadig er Danmarks største chimpanseanlæg, bygget. Imidlertid er anlægget ikke længere tidssvarende, og det blegner især i sammenligning med det enorme gorillaanlæg, der blev åbnet Givskud Zoo i år 2000.

Derudover er der en anden meget vigtig årsag til, at chimpanserne skal væk, fortæller biolog Kim Skalborg Simonsen:

– Genetiske tests af chimpanserne her i parken har vist, at gruppen består af flere underarter og krydsninger. Derfor er vi fra det internationale avlssamarbejde blevet anbefalet, at gruppen splittes op i flere små enheder. Det tager vi nu konsekvensen af og sender chimpanserne til forskellige zoos, hvor de kan indgå i mere passende grupper. Fokus vil derfor fremover være på gorillaen som den store menneskeabe i Givskud Zoo.

Powered by Labrador CMS