Sengetids-straf skaber tumult på efterskole

Foto: Google Earth
Udgivet Opdateret

En bestyrelsesformand, der trækker sig. Et forstanderpar, der er sygemeldt og en lærer, der har taget sin afsked.

Det er indtil videre konsekvensen af, hvordan Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster, for to måneder siden straffede seks elever, som ikke passede skolens sengetider, skriver DR.

Her blev eleverne sendt på en »natlig strafekspedition«, og en familie kritiserede skolen for at have brugt for voldsomme metoder.

Siden har skolen holdt ekstraordinært bestyrelsesmøde, og sent torsdag aften valgte formanden for skolens bestyrelse, Johan Van Putten, at trække sig fra sin post. Det bekræfter han over for DR Syd. Han bekræfter også, at forstanderparret på skolen nu er sygemeldt.

DR Syd har set en del korrespondancen i klagesagen, og her erkender skolen, at to af eleverne blev fragtet i en bil uden sikkerhedsseler. Det fremgår yderligere, at en lærer talte for hårdt til mindst en af eleverne.

Det er den lærer, som ikke længere arbejder på sportsefterskolen – og pågældende skulle have forladt stillingen uden sammenhæng til sagen, skriver DR.

Mike Simonsen er far til en af drengene, som var med på turen. Han forklarer til DR, at sønnen er uskyldig, men blev straffet alligevel.

Johan Van Putten bekræfter forløbet over for DR og har ikke yderligere kommentarer. Det er ikke lykkedes DR at få en kommentar fra forstander Rene Jacobsen.

Powered by Labrador CMS