Sex-kidnapperens forklaring: Jeg var psykotisk

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Sex-kidnapperen: Jeg var psykotisk

Den 41-årige CJ, som ved Retten i Odense er tiltalt for at have begået brutale sexovergreb mod to piger på 11 og 10 år samt voldtægtsforsøg, besiddelse af børneporno, sprængstoffer, våben og euforiserende stoffer, tog i dagens retsmøde efter fem en halv time endelig ordet.

Men blot for at sige, at han på nuværende tidspunkt i sagen mod sig ikke ønsker at udtale sig til domsmandsretten. Årsagen til, at han indtil videre vil forbeholde sig ret til ikke at lade sig afhøre i vidneskranken, lød sådan her:

– Jeg var under psykose, da de pågældende ting skete. Og derfor synes jeg ikke, det er rimeligt, at jeg skal sige noget, der så kommer frem i offentligheden, sagde han.

Retsformand Ingrid Therkelsen tog det til efterretning og konstaterede, at han da heller ikke behøver at udtale sig.

Sex-kidnapperens forsvarer Linda Saugmann Christensen præciserede på sin klients vegne, at han måske på et senere tidspunkt undervejs i sagen vil lade sig afhøre. Men altså kun måske.

CJ, som dagen igennem har siddet nærmest med ryggen til pressens repræsentanter og de mange tilhørere i retssal 14 i Odense, erkender sig delvis skyldig de afskyvækkende sexovergreb på de to mindreårige piger i henholdsvis Øster Skerninge på Sydfyn og Refsvindinge på Østfyn.

Men samtidig har han gennem sin forsvarer erklæret, at han var i en tilstand af psykose, da overgrebene skete, og at han derfor ikke bør straffes på almindelig vis.

Anklagemyndigheden vil i sin procedure senere i sagen kræve en årelang fængselsstraf; subsidiært tidsubestemt forvaring til CJ.

Hvor lang en strafudmåling, anklager Lenette Skak vil procedere for, vides endnu ikke.

Der er afsat i alt syv dage til sagen. Næste retsdag er på mandag. Der ventes dom den 19. november.

 

Powered by Labrador CMS