Shh: Kæmpeodderen er på barsel

De to kæmpeoddere, Frida og Saro, der er nybagte forældre. Foto: Givskud Zoo
Udgivet Opdateret

For første gang har en kæmpeodder i en dansk zoo fået unger. Og det kræver ro

Det er ikke den bedste timing de har: Kæmpeodderne har fået unger, tre uger før Givskud Zoo åbner.

Dyrepasseren François Lemonnier blev glædelig overrasket, da han den 9. marts om morgenen mødte ind på arbejde i Givskud Zoo. Det, han havde ventet på i månedsvis, var sket. Kæmpeodderene Frieda og Saro havde fået to unger i løbet af natten.

– Det ser ud som om, ungerne trives, og de vokser dag for dag, udtaler dyrepasser François Lemonnier:

– Sidste gang de fik unger, var de klart uerfarne, og de prøvede sig frem på mange områder. Men jeg synes, det ser ud til, at de voksne oddere har fået mere erfaring i omgangen med ungerne denne gang. Desværre er dødeligheden meget høj blandt kæmpeodderunger, og de første måneder af ungernes liv er det nødvendigt at skabe maksimal ro omkring dyrene, forklarer François Lemonnier.

– Fra andre europæiske zoos ved vi, at roen er altafgørende for, om ungerne overlever.

Derfor er det også kun dyrepasseren, som færdes i anlægget og fodrer de to voksne oddere. Parkens øvrige medarbejdere må holde sig væk.

For at give odderne den fornødne ro har Givskud Zoo også valgt at lukke odderanlægget helt for besøgende fra åbningsdagen og nogen tid frem. Publikum må derfor væbne sig med tålmodighed, indtil de to små odderunger er klar til at møde verden.

Gæsterne skal dog ikke snydes helt fra at følge med i ungernes liv. Givskud Zoo har lavet en ”barselsgang”, hvor man på overvågningskameraer kan følge med i, hvad odderne laver i deres forskellige huler. På barselsgangen er der også en sjov udstilling, som fortæller, hvad de små odderunger har brug for i den første tid.

Powered by Labrador CMS