Simon Kvamm blander sig

"X Factor" er et cirkus, lyder det fra programmets nye dommer, Simon Kvamm, som selv er trådt ind i manegen

Udgivet Opdateret

Simon Kvamm har i årevis siddet fredag foran flimmeren med sin hustru og parrets to piger og set "X Factor".

Nu er den succesfulde musiker kommet ind på den anden side af fjernsynsskærmen og har fået sin dommerdebut i årets udgave af programmet - den 16. sæson af slagsen.

En institution

- Jeg kan godt lide rampelyset, og "X Factor" er jo en institution. Et sted, hvor man med et musikalsk udgangspunkt har en samtale, mange i Danmark er med i. Den samtale - og diskussionerne, programmet har affødt - har jeg haft lyst til at blande mig i, lyder det fra Simon Kvamm.

Han er helt indforstået med, at når han nu blander sig i samtalen, bliver han også en del af den diskussion, der foregår derude.

Øretævernes holdeplads

- Jeg forbereder mig på at slå mig. På mange måder er det jo en del af at være i den her branche. Men den her type program er endnu mere øretævernes holdeplads. Det har jeg gjort op med mig selv på et tidligt tidspunkt, at jeg må forberede mig på kommer.

- Jeg kan ikke gå ind i "X Factor" og prøve at styre udenom og undgå at sige noget forkert. Jeg er nødt til bare at prøve at være mig selv, fastslår Simon Kvamm.

Det vejer op

Han forsøger at fokusere på musikken og ignorere al hurlumhejen omkring programmet.

- Det meningsfulde og givende i den kunstneriske oplevelse vægter højere og opvejer bagsiderne. Jeg synes, jeg er et sted, hvor jeg har fået lidt hård hud af at være i den her branche. Det er en af de mange faktorer, der har medvirket til, at jeg har sagt ja nu og ikke tidligere, forklarer han.

- Jeg har læst min del af hårde ord fra anmeldere og mennesker i kommentarspor, så det er ikke, fordi at jeg ikke kan blive ked af det, men jeg har prøvet mekanismerne og ved, at jeg kommer ud af det på den anden side.

Slog igennem i Angora

Simon Kvamm slog først igennem som satiriker i trioen "Drengene fra Angora" i 2004. Det musikalske gennembrud kom kort efter, da han og resten af kammesjukkerne i Nephew udgav albummet "USADSB".

Albummet indbragte bandet adskillige statuetter til Danish Music Awards.

Siden har Simon Kvamm stiftet duoen De Eneste To med Peter Sommer, trioen Hugorm og også udgivet musik i eget navn.

Simon Kvamm er med andre ord selvgjort og velgjort.

Bygger på virkeligheden

Det står i skærende kontrast til "X Factor", hvor de udvalgte artister har et hold af vokalcoaches, stylister og deltageransvarlige omkring sig. Lige ind til vinderen er fundet, og rampelyset slukker igen for denne sæson.

- Jeg ser ikke "X Factor" som noget, der nødvendigvis har med virkelighedens musikbranche at gøre. Det er også derfor, jeg kalder det et cirkus. Det bygger på virkeligheden, fordi folk kommer gående ind fra virkeligheden. Men det, de ryger ind i er et cirkus og et eventyr, medgiver Simon Kvamm.

Ikke nye stjerner

- Når det slutter en dag, er det ikke nødvendigvis tilfældet, at de fortsætter ude i den danske musikbranche. Men jeg ser det ikke som min opgave eller mit mål at skabe den nye stjerne i dansk musik. Jeg ser det som et mål, at nu skal jeg lave nogle musikalske oplevelser inde i det eventyr, der hedder "X Factor".

"X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

- Jeg ser det ikke som min opgave eller mit mål at skabe den nye stjerne i dansk musik, siger Simon Kvamm om sin dommertjans i 'X Factor'. (Arkivfoto).
- Jeg ser det ikke som min opgave eller mit mål at skabe den nye stjerne i dansk musik, siger Simon Kvamm om sin dommertjans i "X Factor". (Arkivfoto).

SIMON KVAMM

Simon Kvamm er en dansk kunstner. Han er musiker og forsanger i bandet Hugorm, som blev til i Klitmøller i 2017 i samarbejde med Arní Bergmann og Morten Gorm. Bandets første EP kom i 2020 med navnet Folk skal bare holde deres kæft, og senere samme år udkom albummet Kom vi flygter.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS