Skader for mange penge: Sådan renser du smykker

Det kan være en jungle at greje, hvordan man skal få arvestykkerne og ens smykker rene.

Udgivet Opdateret

Du kigger ned på fingrene og ser, hvad der engang har været skinnede ringe, men mest af alt ligner et stykke uinspirerende metal, hvis eneste værdi er affektion. I kredse hos antiksamlere ville man kalde dette patina, men mange drømmer nok om at få ringen tilbage i original stand eller måske endda blive helt skinnede igen.

Og der findes en lang række metoder til at få guldkæden til at imponere igen eller få armbåndets sten til at træde frem igen fra ligegyldighedens glemsel. I det internationale magasin Good Housekeeping har de taget et kig på, hvordan man bedst og mest nænsomt kan rense de mange forskellige typer smykker, som man kan have i hjemmet.

Du tænker sikkert nu, at du skal til at købe dyre produkter til at rense smykkerne – men nej, du må faktisk tro om igen. Fordi det er derimod en lang samling råd, der kan rense smykkerne med simple hverdagsting.

Så der er rig mulighed for at give smykkerne en tur i opfriskningsmaskinen, så man igen kan fange misundelige blikke, når smykkerne skal luftes til fester og på lækre sommerdage.

Klik dig gennem galleriet og se de vilde tips og tricks.

Powered by Labrador CMS