Slår alarm: Folk bliver syge
Det er netop højtid lige nu - og her bliver mange ramt
Akut diarré, opkastning, feber og mavesmerter.
Juli og august er højsæson for fødevare- og vandbårne infektioner, som kommer med møgubehagelige symptomer.
Det skriver Dagbladet.no.
Fem typiske
Ifølge den norske sundhedsstyrelsen er der fem typiske sygdomme, der topper om sommeren: Enterohæmoragisk E. coli (EHEC) infektion, campylobakteriose, salmonellose, giardiasis og kryptosporidiose.
Og de overføres let gennem forurenet mad eller vand, kontakt med inficerede dyr eller direkte fra person til person.
6000 tilfælde i Norge
Sidste år blev der registreret næsten 6.000 tilfælde af infektioner i Norge, og antallet er steget til niveauer før pandemien.
Juli og august står for omkring en tredjedel af de årlige tilfælde.
Trives i varmen
God køkkenhygiejne og korrekt opbevaring af mad er afgørende for at undgå smitte, da mange smitstoffer trives i sommervarmen.
Det er vigtigt at vaske hænder grundigt, især efter toiletbesøg og håndtering af råt kød.