Slår alarm: Folk bliver syge

Det er netop højtid lige nu - og her bliver mange ramt

Offentliggjort

Akut diarré, opkastning, feber og mavesmerter.

Juli og august er højsæson for fødevare- og vandbårne infektioner, som kommer med møgubehagelige symptomer. 

Det skriver Dagbladet.no.

Fem typiske

Ifølge den norske sundhedsstyrelsen er der fem typiske sygdomme, der topper om sommeren: Enterohæmoragisk E. coli (EHEC) infektion, campylobakteriose, salmonellose, giardiasis og kryptosporidiose. 

Og de overføres let gennem forurenet mad eller vand, kontakt med inficerede dyr eller direkte fra person til person.

6000 tilfælde i Norge

Sidste år blev der registreret næsten 6.000 tilfælde af infektioner i Norge, og antallet er steget til niveauer før pandemien. 

Juli og august står for omkring en tredjedel af de årlige tilfælde.

Trives i varmen

God køkkenhygiejne og korrekt opbevaring af mad er afgørende for at undgå smitte, da mange smitstoffer trives i sommervarmen. 

Det er vigtigt at vaske hænder grundigt, især efter toiletbesøg og håndtering af råt kød.

genre, Petriskål
Det er netop i de varmeste måneder, at folk bliver mest syge, da de mad- og vandbårne bakterier trives bedst her.
Powered by Labrador CMS