Slog sine børn ihjel som hævn: I aften skal han dø

I 2001 slog John Battaglia sine to børn ihjel for at hævne sig på sin ekskone. Tirsdag blev hans appel om livstid afvist. Onsdag dør han.

60-årige John Battaglia skal dø i aften. Foto: Politiet
Udgivet Opdateret

Onsdag er onsdag. En ganske almindelig onsdag i marts. Men onsdag den 30. marts er alligevel en speciel onsdag.

I aften skal John Battaglia dø for sine synder.

Det har staten Texas endegyldigt besluttet, efter hans forsøg på at få omstødt en dødsstraf til livstid tirsdag blev afvist. Det skriver en lang række amerikanske medier, og det er ikke så underligt endda. Sagen om Battaglia har fyldt meget i hjemlandet, og det er da også en fortælling, der er lige dele utrolig og rædselsvækkende grufuld.

“Gør det ikke, far”

Den i dag 60-årige tidligere revisor har i sine 14 år på dødsgangen godt vidst, at han skulle ende sine dage i fængslet, men appellen understreger, at Battaglia håbede, han kunne dø af alderdom og ikke af den livtagende indsprøjtning, der i aften venter ham i Huntsville-fængslet nogle kilometer uden for Dallas.

Netop Dallas er også byen, hvor en tragedie i 2001 ramte den dødsdømtes familie. Tragedien stod han selv for.

Som så mange tragedier gør, startede denne også med problemer i hjemmet. Allerede på bryllupsnatten forstod Battaglias kone Mary Jean Pearle, at den var gal. Johns temperament var iltert og eksplosivt. Det mærkede konen flere gange både mentalt og fysisk. Parrets døtre rørte han aldrig – med undtagelse af en enkelt gang. Det blev enden på de to pigers alt for korte liv.

På trods af et polititilhold efter nok et fysisk overfald på Mary Jean Pearle, ringer Battaglia til hende om aftenen den 2. maj 2001. I baggrunden kan parrets døtre Faith på ni år og Liberty på seks høres.

Faith råber i afmagt:

“Nej, far. Nej, far. Du må ikke gøre det, far.”

Død, dommer..

Parret var blevet skilt et år før det skæbnesvangre opkald, og det havde fået den bipolare John Battaglia sendt helt ud i tovene. I sin nye lejlighed skød han deres fælles døtre flere gange. De blev begge dræbt.

Timerne, inden sin anholdelse, udspillede følgende sig for John Battaglia:

Efter skuddrabene på sine døtre flygtede han til en nærliggende bar, hvor fra han indtalte en besked på en telefonsvarer henvendt til sine døtre.

– Godnat, mine små babyer. Jeg håber, I hviler et andet sted. Jeg elsker jer, og jeg ville ønske, I ikke havde haft noget med jeres mor at gøre. Hun var ond, modbydelig og dum. Jeg elsker jeg dybt.

Efterfølgende stoppede han ved en tatovør for at få to roser på armen. Én for hver af sine piger, har han forklaret. Han blev anholdt uden for tatovøren. Først et år senere startede retssagen, men det tog blot 20 minutter for juryen at kende ham skyldig i drabet på sine døtre. Dødsstraf. Pigerne blev ofre i et sygeligt spil mellem et tidligere ægtepar.

…appel, død

I et sidste forsøg på at undslippe den dødelige sprøjte, der skal fjerne den dømte drabsmands liv fra denne jord, har Battaglia forsøgt at appellere sin dom og få den ændret til livstid i fængsel. Årsagen er, at Battaglia ifølge sin advokat er psykisk syg. Det er påvist, at han lider af bipolar lidelse.

– Højesteret har bestemt, at vi i dette land – siden det blev grundlagt – ikke tolerer likvidering af sindssyge, siger advokat Gregory Gardner ifølge ABC News.

Appellen blev afvist tirsdag.

Klokken seks i aften lokal tid skal John Battaglia dø.

Powered by Labrador CMS