Snapchat hacket: 1,7 millioner brugere er i fare

Data fra den populære app er blevet lækket, efter en af cheferne har skabt vrede i Indien.

Hackerne ville oprindeligt ikke frigive informationerne, indtil en af snapchats chefer kvajede sig.Foto: ERIC THAYER / SCANPIX
Foto: ERIC THAYER / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Anonyme indiske hackere påstår at have lækket data fra 1,7 millioner Snapchat-brugere. Det skriver Daily Mail.

Gruppen hackede Snapchat sidste år, men bestemte sig først for at lække informationen efter et af fimaets chefer, Evan Spiegel, sagde, at han ikke ville udvide firmaet til “fattige lande” som Indien.

Chef kostede brugerne deres sikkerhed

Ifølge de indiske hackere fandt de en sårbarhed i Snapchats database sidste år og har opsamlet information om 1,7 millioner brugere. Informationerne ligger nu på “the darknet”, som er et alternativt internet. Lækket er en demonstration mod Spiegels bemærkning omkring Indien.

Hackerne er iblandt de bedste fejlfindere i verden, og arbejder for IT-giganter til at finde fejl i deres systemer. De har også truet truet med at starte en digital strejke imod firmaet, indtil Spiegel undskylder for sine ord.

Er snapchat hacket?

Snapchat har endnu ikke bekræftet hacket eller lækket. Men bemærkningen fra Speigel har sat ild til de sociale medier. Her har en lang række brugere luftet deres vrede.

Indiske brugere har endda startet en kampagne imod appen, der har betydet, at den nu kun har en stjerne i bedømmelse på App Store. Før skulle den have haft fem.

Efter bemærkningen kom frem, blev Snapchat også ramt af et kæmpe slag, hvor hashtaggene “uninstall Snapchat” og “boycott Snapchat” begyndte at trende på Twitter.

Snapchat: Bare en sur ansat

Ifølge en tidligere ansat skulle bemærkningen være kommet frem til et møde i september 2015, hvor Spiegel sagde, at appen ikke er beregnet til fattige lande som Indien og Spanien.

Efter den massive vrede online har Snapchat sagt, at den tidligere ansatte var blevet fyret for dårlig arbejdsindsats tre uger inden og har været involveret i et søgsmål med firmaet.

– Det er latterligt. Snapchat er tydeligvis for alle! Det er tilgængeligt verden over til at downloade gratis, siger en international talsperson for firmaet og fortsætter:

– Påstanden kommer fra en utilfreds tidligere ansat. Vi er taknemlig for vores Snapchat fællesskab i Indien og rundt omkring i verden.

Powered by Labrador CMS