Soldat mistænkt for at dele bombeopskrifter

Soldaten var i kontakt med en FBI-agent. Formentlig uden at vide det.

Soldaten risikerer en lang fængselsstraf. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

En soldat fra den amerikanske hær er blevet sigtet for at dele bombeopskrifter på nettet.

Flere amerikanske medier omtaler historien, herunder CBS News og USA Today, der kom for en dag, da sigtelsen blev offentliggjort.

Artiklen fortsætter under videoen

Den 24-årige soldat blev afsløret, efter at han blandt andet havde delt en bombeopskrift med en FBI-agent, skriver CBS News.

Arbejdede i Kansas

Den unge mand meldte sig til den amerikanske hær i sommeren 2017. I sommeren 2018 blev han sendt til Kansas, hvor han har arbejdet for høren. Det er uvist, hvad hans arbejdsområde var.

Ifølge USA Today risikerer soldaten 20 års fængsel, hvis han bliver dømt.

Mistænkt for flere ting

Han er både mistænkt for at dele bombeopskrifter og for at udtrykke interesse for at rejse til Ukraine for at kæmpe sammen med den såkaldte “Azov Batallion,” der ifølge USA Today har forbindelse til det ekstreme højre.

Ifølge CBS News foreslog soldaten FBI-agenten, at bomben skulle bruges til at komme Beto O’Rourke til livs. Beto O’Rourke er i skrivende stund en del af spillet om at blive USA’s kommende præsident.

Den unge mand blev anholdt i weekenden og formelt sigtet mandag.

Hjemmelavede bomber

Anklagemyndigheden fortæller, at den 24-årige flere gange har delt ud af oplysninger om, hvordan man bygger bomber lig dem, der bliver brugt mod eksempelvis den amerikanske hær i mellemøsten.

Den unge mands konkrete motiver er ukendte, men han har angiveligt givet udtryk for, at han ville forårsage kaos.

Beto O’Rourkes stab har kommenteret på sagen og takket FBI for indsatsen, der førte til, at den unge mand blev anholdt.

– Vi tager alle sådanne trusler alvorligt, og vi er i direkte kontakt med FBI i forbindelse med denne sag, siger Aleigha Cavalier, talsperson for Beto O’Rourke, til CBS News.

Den amerikanske hær har også kommenteret på historien.

Ifølge USA Today har den unge mand aldrig været udstationeret.

– Anklagerne går direkte mod hærens værdier. Vi tager dem meget alvorlige, og vores eget politi har samarbejdede med FBI, da arrestationen blev foretaget i weekenden, siger Terence Kelley, talsperson for hæren, til USA Today.

Powered by Labrador CMS