Stor udrykning til storcenter: Femårig klemt fast i svingdør

Svingdøren er nu spærret.

Udgivet Opdateret

En femårig piges leg med en svingdør fik en brat ende, da hun pludselig blev klemt fast i døren, hvis stopmekanisme ikke blev aktiveret. Derfor blev det lokale brandvæsen, en ambulance, en læge og Østjyllands Politi kaldt til Randers Storcenter, hvor uheldet var sket.

Sådan fortæller Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, det over for Newsbreak.dk onsdag aften. Der blev ringet efter hjælp klokken 15.43, fordi pigen sad ubehjælpelig fast.

Pigens ene ben var kommet i klemme, og det sad så fast, at der måtte ekstraordinært meget mandskab til at få hende fri igen. Det skyldtes ifølge politiet, at døren ikke automatisk kunne køre modsat normal retning, så pigen kunne komme fri.

– Brandfolkene måtte simpelthen manuelt mase døren tilbage, så nu er den gået i stå, siger Jens Henrik Jensen.

Stop

Teorien er, at stopmekanismen ikke er blevet udløst, fordi der er tale om et barn og ikke en voksen. Modstanden har simpelthen ikke været stor nok, vurderes det.

– Sådan en svingdør er jo så heller ikke beregnet til at lege med. siger vagtchefen.

Døren er blevet spærret af, så ingen kan benytte den. Det skyldes, at Arbejdstilsynet skal tilse den hurtigst muligt.

Pigen er ikke kommet noget til, men er naturligvis chokeret oven på oplevelsen, siger politiets vagtchef.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Randers Storcenter, men opkald bliver afvist af en telefonsvarer, der meddeler, at det er uden for centrets lukketid.

Powered by Labrador CMS