Store danske afbrændere i nederlag til EM-værterne

Sanne Troelsgaard havde flere gode muligheder for at sikre point mod Holland, der vandt 1-0 i Rotterdam.

Det endte med en hollandsk favoritsejr på en aften med store danske afbrændere. Foto: TOBIAS SCHWARZ/Scanpix.

Det endte med en hollandsk favoritsejr på en aften med store danske afbrændere.

Det danske kvindelandshold indkasserede torsdag et nederlag på 0-1 mod EM-værterne fra Holland, der dominerede stort, men alligevel lod Danmark komme til en lang række chancer.

Landstræner Nils Nielsens spillere må derfor ærgre sig godt og grundigt over, at det ikke lykkedes at hente et enkelt point i en larmende hollandsk heksekedel i Rotterdam.

Gode muligheder for at nå kvartfinalen

Trods nederlaget ser de danske muligheder for at nå kvartfinalen nogenlunde ud før den afsluttende gruppekamp mod Norge, hvor uafgjort kan vise sig at være nok til avancement.

Danmark blev straks fra start sat under et voldsomt og vedvarende pres af de hollandske værter.

Der havde allerede været optræk til adskillige hollandske mål, da Danielle van de Donk efter små 20 minutter blev klippet af Nanna Christiansen i straffesparksfeltet.

Sherida Spitse gjorde det til 1-0 på det efterfølgende straffespark. Stina Lykke i det danske mål kastede sig ned til den rigtige side, men kunne ikke fange bolden ude ved stolpen.

Det så nu mere eller mindre umuligt ud, for hollænderne virkede hurtigere, mere boldsikre og ovenpå. Oveni havde værterne et fyldt stadion med mere end 10.000 tilskuere i ryggen.

Selv om Danmark fortsat blev presset i bund, så opstod der kort efter den hollandske 1-0-føring en uventet og temmelig stor chance til Pernille Harder.

En hollandsk forsvarsfejl betød, at Danmarks største profil pludselig var alene igennem med værternes keeper Sari van Veenendaal. Men Harders skudforsøg mod hjørnet blev vippet til hjørnespark.

Den næste store danske chance kom godt fem minutter efter pausen, da matchvinderen fra 1-0-sejren over Belgien, Sanne Troelsgaard, blev spillet fri af Pernille Harder på en vellykket dansk kontra.

Alene igennem med Hollands målmand skød Troelsgaard resolut. Med lidt mere betænkningstid og en ekstra berøring var bolden måske havnet i netmaskerne – i stedet endte bolden et par meter over mål.

En ny mulighed opstod kort efter på endnu et godt dansk kontraangreb, hvor Harder til sidst lidt uselvisk spillede Nadia Nadim. En hollænder kom i vejen, men angrebet fortsatte, og Troelsgaard brændte igen en god chance.

Troelsgaard savnede kvalitet

Sanne Troelsgaard savnede i den grad kvalitet i sine afslutninger, og med et kvarter igen blev hun på ny prikket helt fri. Denne gang måtte det da lykkes. Men den hollandske målmand fik blokeret danskerens skud.

Kampen var i den grad i live, og de mange hollandske fans kunne bestemt ikke føle sig sikre på den sejr, der var udsigt til før pausen.

Flere tilskuere troede, at afgørelsen kom små ti minutter før slutfløjt, da målscorer Sherida Spitse dundrede et frispark lige forbi det danske mål.

Da kampen gik i overtid fik Nadia Nadim en sidste chance for at bringe Danmark på måltavlen. Nadim nåede højest til et frispark, men pandede bolden lige på den hollandske keeper.

Holland topper gruppe A med seks point foran Danmark og Belgien med hver tre. Norge har nul point.

De to bedste hold får adgang til kvartfinalerne.