Store stygge ulv lusker rundt i zoo

Givskud Zoo – Zootopia har en stor flok canadiske ulve.
Udgivet Opdateret

Er det rigtigt, at ulve kan være farlige for mennesker? Givskud ZOO – Zootopia sætter i næste weekend fokus på ulve.

Når Givskud ZOO – Zootopia afholder eventen ”Store stygge ulv”, kan gæsterne komme helt tæt på ulve og blive klogere på det store rovdyr, som nu har fundet vej til de danske skove. Man kan besøge parkens store flok af canadiske ulve, som fik i alt fem hvalpe sidst i april måned.

Hvalpene har endnu meget at lære, inden de kan begå sig i flokken og deltage i jagt. Derfor er de voksne ulve travlt beskæftiget med at passe og opdrage de små.

Tre gange dagligt fortæller en biolog om ulvene, og gæsterne kan overvære fodringer af de canadiske ulve. Bliv også klogere på hvordan det store rovdyr klarer sig i Danmark og andre steder i Europa. I den forbindelse inviteres gæsterne til at give deres mening til kende om ulve i Danmark, og en af parkens biologer fortæller om erfaringerne fra andre europæiske lande, som har haft ulve i en årrække.

Herved deltager gæsterne samtidig i en konkurrence om årskort til Givskud ZOO – Zootopia. Gæsterne kan også se den flotte og informative udstilling om ulve lavet af Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Efter mødet med de fascinerende rovdyr, kan man tage et varigt minde om ulve med hjem, idet man kan lave en afstøbning af en ulvetand. Sidst men ikke mindst kan børn og voksne få genopfrisket nogen af de gamle ulvefortællinger, når der læses højt i ulvehytten, og historierne sættes i perspektiv.

Se billederne af de canadiske ulve øverst i artiklen.

Program 23. – 24. August:

10.30 – 16.00 Støb din egen ulvetand

10.00 – 18.00 Giv din mening til kende om ulve i Danmark

10.30 Hør om GIVSKUD ZOOs ulve, og se dem blive fodret med kyllinger

10.50 Højtlæsning af ulvehistorier for børn

12.30 Se GIVSKUD ZOOs ulve blive fodret med et større dyr, og hør om erfaringer med ulve i Danmark og andre lande i Europa

14.00 Hør om GIVSKUD ZOOs ulve, og se dem blive fodret med kyllinger

14.20 Højtlæsning af ulvehistorier i ulvehytten

15.30 Hør om GIVSKUD ZOOs ulve, og se dem blive fodret med kyllinger

Powered by Labrador CMS