Strammer-Martin: Drop hævnen

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at ny formand skal vinde udlændingepolitikken tilbage for partiet

Martin Henriksen siger, at en ny formand skal kunne samle partiet og skærpe udlændingepolitikken. (Arkivfoto)
Martin Henriksen siger, at en ny formand skal kunne samle partiet og skærpe udlændingepolitikken. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Når Dansk Folkeparti skal have ny formand, håber medlem af hovedbestyrelsen Martin Henriksen, at vedkommende vil stramme både politikken og retorikken, når det kommer til udlændingepolitikken.

Det siger han til Ritzau tirsdag, efter at hovedbestyrelsen lørdag vedtog at afholde ekstraordinært årsmøde 23. januar.

Partiet skal have ny formand oven på, at Kristian Thulesen Dahl varslede sin afgang i kølvandet på det sviende nederlag i kommunalvalget.

- Øverst på min ønskeliste er, at folk skal kunne se, at partiet skærper den politiske linje. Her tænker jeg både udlændingepolitikken og værdipolitikken. Vi skal have den kant og skarphed tilbage, vi engang var kendt for, siger Martin Henriksen og fortsætter:

- At man går tilbage til at sige tingene lige ud er utroligt vigtigt.

Det er en myte

Det er ifølge Martin Henriksen afgørende for at vinde vælgerne tilbage fra ikke bare Nye Borgerlige, men også Socialdemokrati og et folketing der har strammet op.

- Men det er en myte, at der er et bredt strammerflertal. En myte vi skal nedbryde, siger han.

Partistifter Pia Kjærsgaard anklagede på partiets årsmøde i efteråret Martin Henriksen for at ville føre Dansk Folkepartis politik mod Stram Kurs'. Det afviser Martin Henriksen.

- Vi skal ikke kamme over og ud i ekstremerne. Men der er plads til, at man går et nøk eller to op i gear. Det må være en topprioritet for en ny ledelse, at vi vinder udlændingepolitikken tilbage.

Dansk Folkeparti har siden katastrofevalgene i 2019 været præget af interne konflikter. Hvilke også har indbefattet Martin Henriksen, der har haft en mere eller mindre åben konflikt om linjen med andre hovedbestyrelsesmedlemmer og Pia Kjærsgaard.

Skal samle

Han siger, at en ny formand på de indre linjer skal kunne samle og ikke mindst begrave stridsøksen.

- Den nye formand skal selvfølgeligt kunne sætte sit eget hold. Men også have det som ambition at se ud over de uenigheder, der har været, og slå en streg over dem.

- Hvis så mange som muligt kan være enige om at komme videre på en god måde og behandle hinanden pænere, end vi har gjort indtil nu, så har partiet virkeligt noget at bygge på, siger Martin Henriksen.

Hvad med Støjberg

Endnu har ingen officielt meldt deres kandidatur til posten som formand for partiet. Politisk næstformand Morten Messerschmidt har sagt, at han tænker over det.

Men det skorter ikke på spekulationer om kandidaturer fra blandt andre medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod, ikke-medlem Inger Støjberg og ikke mindst Martin Henriksen selv.

Til det siger han:

- Jeg har ingen bemærkninger i forhold til, hvem der skal være ny formand eller hvem jeg måtte ønske.

Powered by Labrador CMS