Sundhedsstyrelsen: Covid-19 vil ses i flere år

Ifølge den nyeste statusrapport fra Sundhedsstyrelsen kan danskerne forvente, at Covid-19 fortsat vil være til stede i flere år.

Udgivet Opdateret

Selv om der på det seneste har været en del godt nyt fra Sundhedsstyrelsen, så er der mere vemodige nyheder i den seneste statusrapport fra Sundhedsstyrelsen.

Danskerne kan nemlig forvente, at den ny coronavirus – eller Covid-19 – vil være en del af sygdomsbilledet i flere år. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Langtidholdbare løsninger

På trods af der er en del positive fremhævninger i Sundhedstyrelsens seneste statusrapport i forhold til antallet af smittede med coronavirus i Danmark, så er der særligt en mere negativ information, der falder én i øjnene.

Sundhedsstyrelsen oplyser nemlig, at det godt kan forventes, at Covid-19 vil ses i flere år.

Derfor er der fra styrelsens side også et stort fokus på at skabe langtidsholdbare løsninger, der sikrer, at det fremtidige liv leves på mest betryggende vis set i lyset af coronavirus.

– Konsekvenserne af tiltagene har været store, og selvom de har haft en tydelig effekt på epidemien, så er det vigtigt, at de kommende løsninger er holdbare over tid, siger centerchef Helene Probst fra Sundhedstyrelsen og fortsætter:

– Vi vil i den kommende tid fortsat have fokus på, hvilke tiltag vi skal fortsætte med, og hvilke der skal justeres, så vi sikrer en levedygtig og langsigtet løsning. Vi går fra en krisesituation til en mere almindelig hverdag, og vores retningslinjer og anbefalinger skal være bæredygtige og hjælpe til, at vi som samfund kan vende tilbage til at leve vores næsten normale liv.

Må ikke overse noget

Med genåbningen af fase to er danskerne på vej tilbage mod en mere almindelig kendt hverdag, men Sundhedsstyrelsen understreger, at epidemien langt fra er ovre.

Dog kan vi glæde os over, at tallene forsat er positive. Antallet af syge er faldet, og det samme er antallet af personer, som testes positive for ny coronavirus.

– Vi står i en anden situation nu, end vi gjorde for to måneder siden. Covid-19 er en sygdom, som vi skal håndtere, samtidig med at vi skal åbne vores samfund og gradvist komme tilbage til et hverdagsliv. Der skal fortsat være fokus på at håndtere ny coronavirus i sundhedsvæsenet, men der er samtidig mange andre væsentlige sundhedsproblemer, som vi ikke må overse, og som vi skal have fokus på, siger centerchefen.

Fortsæt håndvask

De gode resultater er noget, danskerne skal være stolte af, men ifølge Sundhedsstyrelsen betyder det ikke, at der skal slækkes på de tiltag, som Sundhedsstyrelsen i starten af corona-krisen understregede.

Det gælder blandt andet håndvask, at undgå kys og kram og at holde afstand.

– Den ansvarlighed og tilslutning, der har været til myndighedernes anbefalinger har været unik og helt afgørende for, at epidemien er bøjet af. Vi skal fortsætte de gode vaner, som har virket rigtig godt. Når vi husker håndhygiejnen, når vi holder afstand, og når vi undlader at give kram og kindkys til venner, så kan vi se, at det virker. Den fortsatte tilslutning og opbakning til at forebygge smitte er meget vigtig, lyder det fra Helene Probst.

Det er Sundhedsstyrelsens syvende statusrapport, siden coronavirus gjorde sit indtog i landet.

Powered by Labrador CMS