Sur smiley og bøde: Føtex-bager med bananfluer i melet

Føtex-bageren i Kronprinsensgade i Esbjerg har haft besøg af Fødevarekontrollen – og det har kostet en sur smiley samt en bøde

Det er Føtex’ bager, der har haft besøg af Fødevarekontrollen. Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Da Fødevarekontrollen i begyndelsen af september var på besøg hos Føtex’ bager i Kronprinsensgade var det ikke lutter glade smil, der prægede kontrolbesøget.

Faktisk blev det til en en sur smiley og et bødeforlæg, som  det fremgår af kontrolrapporten fra den 3. september.

Fødevarekontrollen fandt nemlig mangelfuld rengøring flere steder, snavset “udstyr”, skimmel på loft og vægge samt bananfluer i bageriet og på åbne sække på mel-lageret.

Varehuschef i Føtex i Kronprinsensgade, Palle Løgstrup, ønsker ikke at udtale sig om bananfluerne og de i smiley-rappporten uhygiejniske forhold, men henviser i stedet til Martin Aamand, kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked.

Hurtig handling

– Allerede fredag – dagen efter Fødevarestyrelsens besøg, tog vi fat punkt for punkt i de kritikpunkter, der bliver rettet i rapporten. Overordnet set tager vi de få sure smileys vi får i vores virksomheder alvorligt. Det har vi også gjort i dette tilfælde, siger Martin Aamand til newsbreak.dk og fortsætter:

– Jeg vil godt understrege, at der ikke på noget tidspunkt har været risiko for fødevaresikkerheden. Ser man på bananfluerne, så er der ifølge mine oplysninger observeret to styk, som efterfølgende er blevet uskadeliggjort af medarbejderne. Efterfølgende er der sat bananfluefangere op som præventivt skal sikre, at der ikke kommer flere bananfluer. De andre punkter er der rettet op på – og varehusets ledelse har ad flere omgange inviteret fødevarestyrelsen til at komme på et nyt kontrolbesøg, siger Martin Aamand, der dog ikke vil kritisere Fødevarestyrelsen for, at der er sagsbehandlingstid på et kontrolbesøg, der kan give bageren den glade smiley tilbage.

– Det er vores ansvar, at vi slet ikke får den sure smiley i første omgang – det gælder både i Føtex i Esbjerg og alle andre steder i Føtex. Vi går kun efter glade smiley’er, siger Martin Aamand.

Powered by Labrador CMS