Svindlere popper op: Køb ikke håndsprit her

Flere falske hjemmesider er skudt op under krisen.

Sådan ser den falske side på Facebook ud. Læg mærke til, hvordan e-mærkets logo er brugt. KLIK videre og se, hvordan svindlerne forsøger at snyde under coronakrisen. Foto: Screenshot.
Sådan ser den falske side på Facebook ud. Læg mærke til, hvordan e-mærkets logo er brugt. KLIK videre og se, hvordan svindlerne forsøger at snyde under coronakrisen. Foto: Screenshot.
Udgivet Opdateret

Der bliver indkøbt håndsprit i hidtil usete mængder på grund af coronakrisen.

Det forsøger svindlere nu er tjene penge på.

Det advarer Mit digitale selvforsvar, E-mærket og Forbrugerrådet Tænk imod.

Artiklen fortsætter under videoen

Coronavirus forsvinder en dag. Det gør svindlerne desværre ikke.

Derfor forsøger ubehagelige og nederdrægtige svindlere i disse dage at udnytte ikke blot situationen omkring coronavirus, men udnytter også e-mærket til at få sagesløse mennesker til at ”købe” håndsprit på falske webshops.

“Det er selvfølgelig langt over grænsen og vi vil derfor gerne udsende en advarsel mod:”, skriver e-mærket, der herefter opremser følgende firmaer:

cleanlife.one

handdesinfektion.dk

Cleanlife Denmark (Facebookgruppe)

Newsbreak.dk har kigget lidt på de forskellige sider.

Hos cleanlife.one lover man levering fra dag til dag – og en lagerkapacitet på mere end 10.000 flasker håndsprit.

Der står også, det på grund af coronavirus ikke er muligt at få kontakt til firmaet telefonisk(!). Vi har derfor sendt en mail. Der er også sendt en besked til Cleanlife Denmarks Facebookgruppe. Hvis der kommer svar, bliver artiklen opdateret.

Ny side

Det fremgår også at Facebookgruppen, den netop er blevet oprettet. I hvert fald er første opslag fra 22. marts. sikker

Klikker man i stedet ind på handdesinfektion.dk kan man læse, at “ALLE ORDRE LAVET MELLEM 10/3 t.o.m 21/3 bliver afbrudt og penge bliver REFUNDERET! Vores betalingsservice har desværre afvist alle transaktioner, så pakker der allerede er sendt beholder dem, og de resterende bliver refunderet pengene.”

Det ‘dårlige dansk’ er forøvrigt kendetegnene for begge sider. Der forøvrigt begge hører hjemme på samme adresse.

– Der sidder simpelthen bagmænd, som er parat til at udnytte, at folk er desperate, har kommunikationschef Toke Mølgaard fra e-mærket tidligere sagt til Ritzau.

Under fodbold-VM er der flere webshops med falsk merchandise, og i sommermånederne er der flere sider med falske Ray-Ban-solbriller.

– Men denne type svindel er langt mere kynisk, fordi det handler om menneskeliv og en verden i undtagelsestilstand, sagde Toke Mølgaard.

Advar andre

“Fortæl dine nærmeste om det, så vi kan få stoppet det her snyderi så hurtigt som muligt”, opfordrer e-mærket.

Det er muligt at sikre sig mod svindlere. Det kan du gøre ved at hente ‘sikker shopping’ til din browser. På den måde får du en advarsel, når du er på vej ind på en falsk hjemmeside.

Sikr dig selv

Du kan sikre dig mod svindlerne nu og i fremtiden ved at hente SIKKER SHOPPING til din browser. Så får du en advarsel næste gang, du er på vej ind på en falsk hjemmeside.

Den kan hentes HER. 

Du kan læse mere om sikker shopping hos e-mærket HER.

Powered by Labrador CMS