Tiltalt for benzinoverfald: Jeg tabte brandbombe ved uheld

15-årig forklarer, at han tabte medbragt brandbombe, så den ved et uheld antændte 16-årig drengs bukser.

Det var ved idrætshallen i Ry, at en 16-årig dreng fra Ry 6. februar blev ramt af en flaske med brændende benzin. Fire jævnaldrende drenge er tiltalt for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Foto: Tor Birk Trads/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det var ikke meningen, at en flaske med brændende benzin skulle ramme en 16-årig skoleklammerat.

Det forklarer en 15-årig dreng, der sammen med tre andre drenge er tiltalt for at have kastet flasken med ild i mod klassekammeraten en februaraften ved idrætshallen i Ry.

Den 15-årige, der som den sidste af de tiltalte afgiver forklaring, siger, at planen var, at alene synet af flasken med benzin ville skræmme den 16-årige, som de havde aftalt at mødes med.

Men det gik anderledes.

Den 16-årige lod sig ikke skræmme, og da han var på kort afstand af de fire drenge, blev brandbomben antændt.

Den 15-årige forklarer, at det var en af de andre, der havde tændt vægen og som efterfølgende rakte ham brandbomben.

Brandbomben blev varm på et splitsekund. Det medførte, forklarer den 15-årige, at han tabte den, så den røg ned på jorden og antændte den 16-åriges bukser.

Efterfølgende kastede offeret sig på sneen på jorden for at slukke flammerne.

– Der fløj en milliard tanker igennem mit hoved. Jeg var handlingslammet, lyder det fra den 15-årige med skælvende stemme.

Han fortæller, at han sammen med en af de andre tiltalte havde medbragt to vodkaflasker, som de på forhånd havde fyldt med benzin på en nærliggende benzinstation.

– Sådan en flaske har en vis skræmmefaktor. Det var ikke meningen at nogen af os skulle komme til skade, siger den 15-årige.

De fire tiltalte drenge nægter sig alle skyldige i anklagen om grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.

Efter at have hørt de fire tiltalte drenges forklaring er turen nu kommet til, at det 16-årige offer skal afgive forklaring.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS