Tore døde på togskinnerne nytårsnat

At miste et barn må være en forælders værste mareridt. Netop dette mareridt befinder Lone Vendelhaven sig lige nu i. Hun har mistet sin 19-årig søn Tore.

Udgivet Opdateret

Der er ét opkald, enhver forælder frygter. Og netop det opkald modtog Lone Vendelhaven søndag. Midt på Jyderup Station.

En glad dreng

Tore Vendelhaven var en glad dreng på 19 år. En dreng med fremtidsdrømme. En dreng, med et hjerte, der bankede for andre.

Natten mellem lørdag og søndag stoppede det hjerte for altid. Søndag morgen blev han fundet død på sporene ved Ishøj Station.

– Jeg havde været væk og var sammen med min kæreste på vej hjem, da jeg fik beskeden af Tores far, fortæller Lone Vendelhaven til Newsbreak.dk.

Og det var altså midt på Jyderup station – to minutter inden hun og kæresten skulle stige på toget til København.

– Jeg begyndte bare at råbe, beskriver hun sin reaktion, da hun får beskeden.

Lone og hendes kæreste kommer dog ind i toget og kører mod København. Og en tid, der ‘bestod af en masse politi’, som hun udtrykker det.

Hvad, hvor og hvordan

Umiddelbart kunne det ikke fastslås, hvordan den 19-årige unge mand var død. Derfor gik politiet ud, som Newsbreak.dk tidligere har berettet om, og efterlyste vidner, der kunne være med til at sammenstykke de sidste timer i Tores liv.

Men Tores mor er ikke en kvinde, der læner sig tilbage og venter. Derfor skrev hun mandag lidt over middag et opslag på Facebook for på den måde selv at få afklaret, hvad der skete i timerne op til, hvor Tore endte sit liv på skinnerne på Ishøj Station. Også dagene op til nytårsaften og nytårsmorgen, vil hun gerne vide mere om.

Det opslag har båret frugt.

– Klokken 3 skiltes Tore fra nogle venner på Nørreport. De skulle til fest i Brøndby, men Tore var for fuld, så de sagde, at han skulle tage hjem, siger Lone Vendelhaven.

Han fortsætter altså alene. Klokken lidt over 4 finder en kvinde ham sovende ved et vejkryds i nærheden af Ishøj Station.

– Hun får ham vækket, men han vil ikke hjælpes, så han stikker af fra hende, fortæller Lone Vendelhaven videre.

Forsøger at nå festen

Selv om kvinden leder efter Tore, finder hun ham ikke. Og man regner med, at han alligevel forsøger at nå ud til festen.

– Men her dukker han aldrig op, siger Lone Vendelhaven, der tror, at han så forsøger at finde et tog hjem til den lejlighed, han deler med sin mor.

Her dukkede han heller aldrig op. I stedet blev han ramt af et s-tog, formentlig mens han gik langs skinnerne.

– Han har formentlig overvurderet sig selv og sine kræfter, siger Lone Vendelhaven, der beskriver Tore som en ung mand, muskuløs med mange kræfter.

Ledte efter afskedsbrev

Politiet var kort tid efter Tores død forbi Lone og Tores lejlighed for at se Tores værelse og kigge efter et eventuelt afskedsbrev.

– Jeg ved godt, det er procedure, men han var en glad dreng med et almindeligt teenageværelse med spor efter omklædning til nytårsaften og brugte pizzabakker, siger Lone Vendelhaven, der slet ikke er i tvivl om, det var en tragisk ulykke, der endte Tores liv. Og intet andet.

– Det ved jeg godt, alle forældre siger, men…

Ville være ingeniør

Tore gik i 3. G og havde en drøm om at blive ingeniør. Derudover brugte han sin fritid på frivilligt arbejde.

– Han arbejdede som frivillig på Stengade 30 (spillested i København. red.) og på Roskilde Festival, siger Lone Vendelhaven, der også fortæller, at han var typen, der læste Politiken hver dag.

Varme fra Facebook

Lones opslag er blevet delt mere end 6.200 gange. Og det er formelig væltet ind med kondolencer.

– Jeg får beskeder fra vildt fremmede mennesker, der tilbyder at komme og besøge mig. Det er dog mærkeligt, at jeg har fået omkring 100 venneanmodninger fra folk, jeg ikke engang har fælles bekendte med. Det er meget mærkeligt, siger Lone Vendelhaven.

Eller har Lone brugt Facebook som en flugt fra virkeligheden.

– Jeg har jo min kæreste i samme rum, han har været her hele tiden. Men det får min opmærksomhed væk, siger hun.

Det er også på Facebook, Lone har fundet ud af, nøjagtig hvor afholdt og populær hendes søn var.

– Jeg vidste godt, at han var en populær dreng, men jeg kan se, hvor elsket, han har været og hvor stort netværk, han har haft. Jeg er helt bange for, der kommer flere hundrede til begravelsen og der ikke er plads nok, siger Lone Vendelhaven.

Tore skal begraves i midten af næste uge. Præcis hvornår vides endnu ikke, da han skal obduceres.

Sandsynligvis en ulykke

Hos Politiet er teorien for nu, at den unge mand blev ramt af toget, da han gik langs skinnerne, eller mens han var ved at krydse dem.

– Hans skader tyder i hvert fald på, at det er, hvad der er sket. Intet tyder på, at han har lagt sig på skinnerne, har Torben Wittendorff, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, tidligere sagt til Newsbreak.dk.

Et ligsyn har nu fastslået, at Tore blev ramt af et s-tog. Hvilket, ved man endnu ikke.

Derfor har man altså valgt også at obducere liget for at få svar på alle spørgsmål mulige.

 

 

 

Powered by Labrador CMS