Tørre vægtvogtertæsk til superstjerne

Talkshowstjernen Oprah Winfrey fik onsdag en aktielussing på ikke mindre end 350 millioner kroner.

Udgivet Opdateret

Den amerikanske talkshowvært og superstjerne Oprah Winfrey har tidligere scoret og realiseret svimlende summer på investeringer i Weight Watchers-aktier. Nu må hun dog sande, at træerne ikke vokser ind i himlen.

Tirsdag præsenterede selskabet sine prognoser for 2019. Blandt andet forventninger om et afkast på 1,25 – 1,50 dollar per aktie, hvilket er væsentlig mindre end de 3,36 dollar eksperter og analytikere havde anslået i et såkaldt konsumentestimat. Og det fik aktien til at styrtdykke med næsten 35 procent, hvilket for superstjernen betyder et tab på 350 milloner kroner. Et tab, som godt nok ikke er realiseret, da hun stadig ejer aktierne. Det skriver Businessinsider.

Oprah Winfrey købte i 2015 ti procent eller omkring 6,37 millioner af Weight Watchers-aktierne til 6,79 dollar per styk og fik desuden en købsoption på på yderligere fem procent til 6,97 dollar per styk. Samtidig blev hun en del af selskabets bestyrelse, og det betød i første omgang en kursstigning på 100 procent og senere op mod 500 procent.

I marts 2018 valgte hun så først at udnytte sin købsoption for umiddelbart efter at sælge 25 procent af sin samlede aktieportefølje for mellem 58,29 og 63,94 dollar per styk – og altså at realisere en kæmpe gevinst.

Og godt for hende. Efter salget sidder hun i dag på otte procent af aktierne, og havde hun ikke handlet, som hun gjorde i 2018, ville hendes kurstab ifølge Businessinsider have lydt  på yderligere 40 millioner dollar – eller samlet på mere end 600 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS