Tragisk dag på vejene: Tåge skyld i død og ødelæggelse

Mandag har en tæt tåge udløst en lavine af trafikulykker, som har haft tragiske følger.

Udgivet Opdateret

Mandag er blevet en sort dag i den danske trafik.

Formiddagen var – især i det øst- og sønderjyske samt på fyn præget af massiv tåge, og det medførte en lang række ulykker.

Klik her og se videoer fra Local Eyes

Sydjyllands Politi har berettet om tre store ulykker på E45 Sønderjyske Motorvej. De skete alle omkring ved nitiden, og motorvejen var spærret et godt stykke op ad eftermiddagen. Der var i alt fire lastbiler og 11 personbiler involveret. Der er nu endelig ved at være normale tilstande i trafikken igen, men Sydjyllands Politi advarer fortsat trafikanter:

Hos Sydøstjyllands Politi havde man også travlt med at rykke ud til ulykker i formiddags. Politikredsen oplyser på Twitter, at man i alt har haft 11 trafikulykker på motorvejene i politikredsen. Der har været 47 køretøjer indblandet. To personer er blevet alvorligt kvæstede, mens 13 andre også meldes tilskadekomne.

Værst gik det ved en af ulykkerne på Sønderjyske Motorvej. Her omkom to personer.

Sydjyllands Politi oplyser nu på Twitter, at der var tale om to mænd fra Tinglev-egnen på hhv. 70 og 81 år. De sad i en bil, som blev klemt mellem to lastbiler.

Sydjyllands Politi har tidligere meldt om ti personer, der blev kvæstet.

Politiet kan endnu ikke endeligt fastslå, om den tætte tåge var årsag til ulykkerne. Bilinspektører har undersøgt ulykkesstederne, og man afventer deres rapporter.

DMI havde mandag morgen varslet tæt tåge på Fyn og i Jylland, og i Sønderjylland advarede politiet tidligt mandag om sigtbarhed helt ned til 60 meter.

Politiet meldte, at bilisterne i morgentrafikken kørte for hurtigt og for tæt, og at nogle havde glemt at tænde baglygterne.

 

Powered by Labrador CMS