Tre voksne mænd anholdt: Skød med appelsin-kanon mod kongeskibet

Kongeskibet Dannebrog var ikke et direkte mål for de tre mænd, men i den grad i skudlinjen, da de fuldvoksne mænd morede sig med en... appelsin-kanon.

Tre fuldvoksne mænd skød kanoner i retning mod Kongeskibet Dannebrog. Fra den ene side af Als Sund til den anden. Foto: Google Maps/Scanpix
Udgivet Opdateret

Okay, vi starter lige med det grundlæggende. En appelsin-kanon er et hjemmebygget “våben”, der affyrer appelsiner med stor kraft – formentlig ved hjælp af gas- eller lufttryk. Sådan en fætter kan skyde allerhelvedes langt. Det var netop, hvad tre mænd satte sig for at efterprøve lørdag.

De fuldvoksne mænds leg resulterede i en anholdelse til hver og flere skader på ejendom og mennesker. Selv kongeskibet Dannebrog var en form for offer i sagen – det lå nemlig til kaj lige i skudlinjen. Det skriver Ekstra Bladet mandag.

Kongeskibet blev gud ske tak og lov ikke ramt, men de hårdtslående appelsiner ramte både en toiletbygning på kajen og en bil, der fik smadret forruden. Mændene stod på den ene side af Als Sund og skød hele vejen over på den modsatte side.

Dog gav det sved på panden, da meldinger om skud og brag i nærheden af kongeskibet lød.

– Vi rykkede naturligvis hurtigt ud i sådan en situation. Vi har anholdt tre mænd på henholdsvis 47, 49 og 51 år. De sigtes for overtrædelse af våbenloven, hærværk mod bilen og toiletbygningen og for i grov kådhed at have forvoldt fare for andres liv og helbred. Det sidste er jo en ganske alvorlig sigtelse, siger Knud Kirsten til eb.dk. Kirsten er leder af lokalpolitiet.

Hændelsen fandt sted 20.15 lørdag.

Powered by Labrador CMS