Udenrigsministeriet advarer danskere i Paris efter knivdrab

Gerningsmand er hørt råbe Allahu akbar, inden han angreb tilfældige personer i den franske hovedstad.

Politiet har afspærret det område i Paris, hvor en mand lørdag angreb flere personer med en kniv. En 29-årig mand blev dræbt, mens fire andre blev såret. De er alle uden for livsfare, oplyser myndighederne. Angrebet fandt sted i et af den franske hovedstads livlige kvarterer med mange barer, restauranter og kulturtilbud. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP
Udgivet Opdateret

En 29-årig mand blev lørdag aften dræbt i et knivstikkeri i Paris, der efterforskes som en terrorsag.

Inden angrebet blev den formodede gerningsmand hørt råbe “allahu akbar” (Gud er størst, red.), oplyser anklagemyndigheden i Paris.

En kilde i politiet fortæller til AFP, at en betjent forsøgte at uskadeliggøre angrebsmanden med en strømpistol, men da det ikke lykkedes, trak en anden betjent sit våben og dræbte personen.

Udenrigsministeriets Borgerservice tager udgangspunkt i de franske myndigheders anbefalinger. I skrivende stund er anbefalingen, at civile personer skal undgå området og ellers holde øje med, hvad de lokale myndigheder  har af anbefalinger og henstillinger.

Frankrig betaler blodets pris

Præsident Emmanuel Macron hylder på Twitter politiet for at have “neutraliseret terroristen” og siger, at “Frankrig igen betaler blodets pris, men ikke vil vige en tomme for frihedens fjender”, skriver Reuters.

Macron er ikke den eneste politiker, der har reageret på angrebet.

– Endnu engang er Frankrigs ungdom blevet ramt, sagde indenrigsminister Gerard Collomb natten til søndag.

Endnu et drab blandt mange

Frankrig har siden 2015 befundet sig i forhøjet beredskab som følge af en række blodige angreb, hvor over 240 mennesker er omkommet. I aftenens angreb blev én dræbt, mens fire andre blev såret.

Identiteten på manden bag lørdagens angreb er endnu ikke offentliggjort. Myndighederne arbejder på at på sat navn på personen samt hans eventuelle hjælpere, oplyser indenrigsminister Collomb.

Nyhedsmediet Amaq, der fungerer som talerør for Islamisk Stat, skriver ifølge nyhedsbureauet AP, at gerningsmanden er en af bevægelsens “soldater”.

Islamisk Stat har desuden selv taget skylden for angrebet, oplyser nettjenesten Site ifølge nyhedsbureauet AFP.

Site er en privat efterretningsvirksomhed, der følger islamistiske og andre ekstremistiske grupper på sociale medier.

Powered by Labrador CMS