Vandet stiger i grotte: Fodboldhold forsvundet på fjerde døgn

Omkring 1000 personer deltager i eftersøgning efter 12 fodbolddrenge og deres træner i thailandsk grotte.

Et eftersøgt thailandsk drengefodboldhold, som er spærret inde i en grotte efter et uvejr med oversvømmelser, er endnu ikke blevet fundet.De 12 drenge og deres 25-årige træner har været forsvundet siden lørdag, hvor hovedindgangen til Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand blev blokeret af voldsom regn. Pårørende står uden for grotten og beder for drengenes liv. Foto: Sakchai Lalit/Scanpix
De 12 drenge og deres 25-årige træner har været forsvundet siden lørdag, hvor hovedindgangen til Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand blev blokeret af voldsom regn. Pårørende står uden for grotten og beder for drengenes liv. Foto: Sakchai Lalit/Scanpix

Udgivet Opdateret

Et thailandsk fodboldhold med drenge i alderen fra 11 til 16 år, som har været spærret inde i en grotte efter et uvejr med oversvømmelser, er endnu ikke blevet fundet.

De 12 drenge og deres 25-årige træner har været forsvundet siden lørdag, hvor hovedindgangen til Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand blev blokeret efter voldsom regn i området.

Omkring 1000 personer deltager i arbejdet med at finde de savnede, siger myndighederne. Thailands forsvar skriver på Facebook, at vandstanden steg 15 centimeter natten til onsdag, og at et tredje rum i grotten nu er oversvømmet.

En stor del af redningsarbejdet går ud på at pumpe vand væk fra grotten, men der har også været sendt dykkere ind for at søge efter drengene.

– Vi forsøger at pumpe vandet væk, men vandniveauet stiger, siger guvernør Narongsak Osottanakorn.

– Vandet inde i grotten er meget mudret, og der er ikke meget ilt, tilføjer Narongsak.

Redningsholdene har også søgt efter alternative veje ind i grotten ved hjælp af helikoptere og særlige eftersøgningshold.

Myndighederne meddelte sent tirsdag, at de har fundet en ny vej ind i grotten, og at de vil forsøge at sende dykkere og udstyr ind der.

Guvernøren siger, at tre udenlandske grotte-eksperter ankommer til området sent onsdag for at hjælpe med eftersøgningen, som nu har været i gang fem dage.

Thailands elitefrømandskorps, flådens SEA-enhed, oplyser på Facebook, at det tredje kammer, som er blevet fyldt med vand, menes at være flere kilometer langt.

Munke i orange kåber forsøger at holde modet oppe hos pårørende, som følger redningsarbejdet på nært hold.

– Jeg håber, at han med hjælp fra alle disse redningshold vil blive reddet ud. Jeg er sikker på det i mit hjerte siger Pean Kamlue, som er mor til en 16-årig dreng i grotten.

Mor meldte barn savnet

Grotten er mellem 6 og 8 kilometer dyb, og i regntiden, der løber fra juni til oktober, kan den ifølge thailandsk politi blive oversvømmet med op til fem meter.

Redningsaktionen begyndte efter en mor til et af børnene meldte sit barn savnet. Hun snakkede senest med sønnen lørdag eftermiddag, hvor han fortalte, at han og resten af holdet var i gang med at besøge grotten. Eftersøgningen startede omkring midnat lørdag.

Thailandsk tv har vist billeder af efterladte rygsække og cykler uden for grotten.

Powered by Labrador CMS