Verdens største dinosaur flytter ind i zoo

Foto: Givskud Zoo.
Udgivet Opdateret

Inden længe vil alle, der kører forbi Givskud Zoo, kunne se en af årets nyheder i parken. Den er nemlig så stor, at den er svær at skjule.

Den største af de 17 forskellige dinosaur-arter, som man kan se i Givskud Zoo fra påske, er otte meter høj og 40 meter lang. Man regner med at dyret vejede mellem 80 og 100 tons – det største dyr, der nogensinde har gået på landjorden.

– Vi har længe gerne villet vise vores gæster dinosaurer, fordi de var nogle fantastiske skabninger. Selv om de har været uddøde i 65 millioner år, så fascinerer de stadig både børn og voksne, siger direktør Richard Østerballe og fortsætter:

– Vi bliver hele tiden klogere på dinosaurer, i takt med at der gøres flere og flere fund verden over. Samtidig afdækker palæontologerne hele tiden nye sider af dinosaurernes liv, så der er masser af gode historier at fortælle og spændende viden at formidle om dem.

Udstillingen i Givskud Zoo viser mere end 25 dinosaurer fordelt på 17 forskellige arter. Dinosaurerne kommer alle fra jura- og kridttiden, og modellerne er lavet i fuld størrelse. Nogle er bevægelige og udstyret med lyd, mens andre er statiske og imponerende alene i deres størrelse.

Gæsterne kaneksempelvis opleve Tyrannosaurus rex, Triceratops, Agentinosaurus, Stegosaurus og Spinosaurus, som mange sikkert vil genkende fra film og TV-udsendelser.

– I øjeblikket er vi vidne til, at dyrearter forsvinder fra vores klode med så stor hastighed, at det overgår den masseudryddelse, der skete for 65 millioner år siden og førte til udryddelsen af dinosaurerne. Dengang var masseudryddelsen forårsaget af globale ændringer i klima som følge af meteornedslag og vulkansk aktivitet. I dag skyldes arternes udryddelse alene påvirkning fra én enkelt meget destruktiv art – nemlig mennesket, siger Richard Østerballe.

– Tabet af biodiversitet kan kun beskrives som en katastrofe, men en katastrofe, som kan stoppes, og vi vil bruge dinosaurerne til at sætte fokus på den udfordring, slutter Richard Østerballe.

Dinosaur-udstillingen kan ses fra parkens sæsonåbning den 28. marts og frem til sæsonlukning den 25. oktober.

Powered by Labrador CMS