Vild dom: By siger ‘indkørsel forbudt’ til disse benzin- og dieselbiler

Har din bil nogle år på bagen? Så kan det blive et problem at køre ind i flere byer.

Udgivet Opdateret

Skal du en tur til Tyskland? Og kører du i en dieselbil? Så skal du nok lige læse med her; for et forbud er på vej – i endnu en by.

Denne gang er det Frankfurt am Main, der står for skud. En forvaltningsdomstol har nemlig påbudt byen at forbyde de ældste dieselbiler adgang til byens gader.

Det skriver FDM, der også skriver, at ældre benzinbiler også får forbud mod at køre i byen.

I maj indførte Hamborg samme kørselsforbud – dog kun på to vejstrækninger.

Fra februar 2019 kan du altså ikke komme ind i byen i dit diesel-automobil, hvis det er fra før 2011. Baggrunden er, at bilerne skal leve op til den såkaldt Euronorm 4. Det betyder i samme omgang, at benzinbiler fra før 2000 også formenes adgang. Ifølge FDM opfylder de nemlig heller ikke de nye krav.

Flere byer kan komme til

Tak – men nej tak. Fra februar 2019 skal der være styr på forureningen i den tyske by Frankfurt am Main. Derfor forbydes ældre biler adgang. Foto: Colourbox.
Tak – men nej tak. Fra februar 2019 skal der være styr på forureningen i den tyske by Frankfurt am Main. Derfor forbydes ældre biler adgang. Foto: Colourbox.

Ifølge FDM er det miljøorganisationen Deutsche Umwelthilfe (DUH), der har anlagt – og vundet – sagen.

Det betyder, at samme forbud kan komme i flere tysker byer, som DUH også har lagt sag an mod. Blandt dem Köln, Berlin og München.

– Der er ingen tvivl om, at flere tyske byer vil forbyde selv nyere dieselbiler de kommende år. Det samme har vi set i andre byer i Europa gøre. Det kan heller ikke afvises, at vi i Danmark kan blive mødt af lignende forbud. Står man og skal købe en brugt dieselbil og gerne vil kunne køre til Tyskland, bør man derfor være opmærksom på dens Euronorm, og om den lever op til de gældende krav. Både i dag og de kommende år, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Powered by Labrador CMS