Wozniacki kan møde ung kroat i anden runde i Melbourne

Hvis danskeren som forventet vinder sin førsterundekamp i Australian Open, venter Donna Vekic i anden runde.

Donna Vekic (billedet) vandt sin kamp i første runde ved Australian Open og kan møde Caroline Wozniacki, hvis danskeren spiller sig videre til anden runde. Foto: Andy Couldridge/Reuters
Udgivet Opdateret

Kroatiske Donna Vekic vandt natten til tirsdag dansk tid sin kamp i første runde ved Australian Open mod australske Lizette Cabrera med 7-5, 6-2.

Dermed skal danske Caroline Wozniacki op mod 20-årige Vekic, hvis hun vinder sin kamp mod den undertippede Arina Rodionova tirsdag morgen dansk tid.

De to har kun mødt hinanden en gang tidligere. Det møde fandt sted ved Australian Open tilbage i 2013, hvor Wozniacki vandt 6-1, 6-4.

Donna Vekic er nummer 99 på verdensranglisten, hvor Wozniacki ligger nummer 20.

Vekic overvandt 19-årige Cabrera i en kamp, der blev spillet i op mod 40 graders varme i Melbourne.

Og netop varmen var en faktor for Vekic under kampen.

– Det var en svær kamp for mig. Jeg spillede mod hende (Cabrera, red.) sidste år, og jeg vidste, at hun kan være rigtig svær at spille mod. Det var virkelig varmt, og det generede mig, så jeg er glad for sejren, siger Vekic efter kampen til Ritzau.

Den 20-årige Vekic var i problemer i første sæt mod Cabrera, hvor de sidste to partier varede op mod 15 minutter.

De kroatiske bandeord gjaldede ud over bane 13 på anlægget i Melbourne, hvor de fleste tilskuere holdt med det unge australske håb.

Men Vekic var stærkest, og andet sæt blev en kort affære.

Kroaten håber nu på, at hun kan få lov at revanchere nederlaget til Wozniacki.

– Det er godt for mig, hvis jeg kan få lov at møde en spiller som hende (Wozniacki, red.). Sidste gang jeg mødte hende, havde jeg ikke den erfaring, jeg har nu, så jeg ser frem til kampen, siger Vekic.

Tidligere på dagen spillede både japanske Naomi Osaka og britiske Johanna Konta, der er seedet som nummer ni ved turneringen, sig videre. Hvis Caroline Wozniacki når til tredje runde, vil hun støde ind i en af de to spillere.

Danskeren er seedet som nummer 17.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS