Zooer oplever babyboom efter corona-nedlukning

Flere zoologiske haver har oplevet babyboom i forbindelse med coronakrisen.

Udgivet Opdateret

Da borgere verden over blev rådet – eller for flere landes tilfælde tvunget – til at blive hjemme, har det haft betydning for dyrene i zoo.

Det kunne man i hvert fald tro. For flere udenlandske zoos har oplevet et babyboom i forbindelse med coronavirus. Det skriver New York Post.

Foråret har også budt på flere dyreunger i en dansk zoo. Læs mere om det senere.

To måneder med babyer

En palæstinensisk zoo har haft nok at se til under coronakrisen, selv om der har været mennesketomt.

For de manglende besøgende har givet dyrene tid til virkelig at kære sig om reproduktion. Det har resulteret i noget af et babyboom.

På bare to måneder har den zoologiske have Qalqilya Zoo budt femten babyer velkommen. Det er tre gange så mange, som de plejer.

– Udbruddet af coronavirus skete på samme tid, som vi forventede, at folk ville besøge vores zoo. De blev aflyst, og derfor er dyrene begyndt at føde, forklarer dyrelægen i zoo Sami Khader.

De har også set, at deres dyr generelt har haft bedre tid til at tage vare på deres yngel. Blandt andet har deres struds haft tid til at bygge en ordentlig rede og ruge på alle sine 11 æg.

Sjældne dyreunger

Men den palæstinensiske zoo er ikke den eneste, der på landsplan har oplevet en tilgang af dyreunger, mens parkerne har været tomme for mennesker.

I maj oplevede en zoo i Sibirien at boom af dyreunger. Heriblandt sjældne egyptiske gæslinger, men også rensdyrkalve, lamaer og aber.

Faktisk har de været så modige som at sige, at udbruddet af coronavirus har haft en positiv indflydelse på deres zoo.

– Hvis man bedømmer efter babyboomet, så har lockdown været ret god for os, fordi der er en del mere interessante og smukke dyreunger ny, forklarer direktør i Krasnoyarsk’s Royev Ruchey Zoo Andrei Gorban.

Dansk babyboom

Givskud Zoo – Zootopia kunne i maj fortælle om, at også de har oplevet et babyboom dette forår. Det skriver Givskud Zoo i en pressemeddelelse.

Der er kommet masser af nye unger i den danske zoo. Det er blandt andet hos giraffer, ulve, geder, bisonokser, æsler og zebramanguster. Og der er flere unger på vej.

Der peges dog ikke på, at coronavirus har haft nogen indflydelse. For Givskud Zoo har det været planlagt.

– Det er helt som ventet. Hos nogen – som for eksempel bisonokserne – passer deres parringsperiode med, at ungerne kommer i foråret. Hos andre – som for eksempel geder – sætter vi hunner sammen med hannen, så det passer med, at ungerne kommer i denne periode, forklarer dyrlæge i Givskud Zoo – Zootopia Ditte-Mari Sandgreen.

Det er nemlig for mange af dyrene en fast forårstradition at få unger. Denne gang er det særlige dog, at parken har fået girafunger. Det er mange år siden det sidst skete.

Powered by Labrador CMS