Timeløn på 2158 i forhadt projekt

I gennemsnit har Kammeradvokaten fået 2158 kroner i timen for arbejdet med det nye ejendomsvurderingssystem

Udgivet Opdateret

Kammeradvokaten har fået en gennemsnitlig timeløn på 2158 kroner for at udføre juridisk konsulentarbejde til det nye ejendomsvurderingssystem.

Det fremgår af et folketingssvar fra skatteminister Jeppe Bruus (S) til formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt, skriver Ekstra Bladet.

Toppede i 2020

I alt har Kammeradvokaten ifølge avisen arbejdet knap 90.000 timer og modtaget 190 millioner kroner over en periode på ni år.

Det er Vurderingsstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der har ansvaret for det nye system.

Antallet af timer toppede i 2020 og faldt derefter støt. I folketingssvaret skriver Jeppe Bruus, at "Skatteministeriet har et stort fokus på at nedbringe forbruget af konsulenter, herunder ekstern juridisk bistand".

Reducerede anvendelsen

- I takt med transformationen af ejendomsområdet er Skatteministeriet lykkedes med at reducere anvendelsen af Kammeradvokaten væsentligt. Størstedelen af de planlagte opgaver er på nuværende tidspunkt hjemtaget.

- Skatteministeriet har stort fokus på, at der ikke bruges flere udgifter end nødvendigt, skriver Jeppe Bruus i svaret.

Skulle vurdere lovlighed

Kammeradvokaten har blandt andet bidraget til at afklare juridiske problemstillinger før udarbejdelsen af det nye lovgrundlag og til at sikre, at kravene til det nye ejendomsvurderingssystem var lovlige, lyder det i svaret.

Ejendomsvurderingssystemet har modtaget kritik for de 1,7 millioner foreløbige ejendomsvurderinger, der landede i september sidste år. Siden kunne mange fortælle, at vurderingerne var forkerte og konsekvent pålagde en for høj beskatning.

Vil afkræve svar

Før forskudsopgørelsen i år rettede Vurderingsstyrelsen 100.000 ejendomsvurderinger.

Folketingets Ombudsmand meddelte i november, at man vil afkræve svar fra Vurderingsstyrelsen på 22 spørgsmål angående de omdiskuterede ejendomsvurderinger.

Kammeradvokaten, advokatfirmaet Poul Schmith, er statens faste advokat. Alle statslige institutioner har som udgangspunkt pligt til at forsøge at dække deres behov for advokatbistand hos Kammeradvokaten.

KAMMERADVOKATEN

Kammeradvokaten er statens faste advokat.

Kammeradvokaten er ikke en statslig institution, men advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten,[ der gennem Finansministeriet har aftale med staten om at levere advokatydelser til centraladministrationen. Aftalen dækker med få undtagelser statens behov for advokatbistand på alle retsområder. Kammeradvokaten har pligt til at føre sager og yde rådgivning til staten, og de statslige institutioner har – som udgangspunkt – også pligt til at søge deres behov for advokatbistand dækket hos Kammeradvokaten. En af disse former for rådgivning er kammeradvokatens udtalelser om juridiske forhold, som kaldes for (juridiske) responsa.

Powered by Labrador CMS