15-årig skuddræbt af skolekammerat

I tyske Offenburg er en 15-årig anholdt, efter at han skød en anden elev

Udgivet Opdateret

En 15-årig elev, der tidligere torsdag blev skudt og hårdt såret på en skole i det sydvestlige Tyskland, er død.

Det oplyser politiet hen under aften ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Skoleskyderiet fandt sted i Offenburg. Byen ligger ved floden Rhinen og lige over for den franske by Strasbourg.

Ramt i hovedet

Ifølge politiet blev eleven skudt i hovedet inde i klasseværelse af en anden elev på 15 år. Gerningsmanden havde taget en pistol med stor kaliber med i skole.

Den ramte blev i første omgang meldt hårdt såret, men sidst på eftermiddagen kunne politiet oplyse, at han var død af sine skader.

De to havde "personlige uoverensstemmelser", skriver avisen Bild.

Politiet var hurtigt til stede, da der torsdag kom melding om skyderi på en skole i Offenburg i den tyske delstat Baden-Württemberg.

Overmandet

Den 15-årige gerningsmand blev kort efter overmandet af politiet og anholdt.

Politiets foreløbige vurdering var, at den mistænkte handlede alene.

De øvrige elever på skolen fik af sikkerhedsmæssige hensyn efterfølgende besked om at blive i deres klasselokaler.

Evakueret

Skyderiet torsdag skete dagen efter en hændelse i den nordtyske storby Hamburg.

De værste masseskyderier i USA i nyere tid

Her er en liste over de hidtil værste skyderier i USA siden 1949:

* 2017

En 64-årig mand skød 1. oktober mod adskillige tusinde koncertgængere fra sit hotelværelse i Las Vegas. 58 personer blev dræbt, og 546 blev såret, i angrebet. Gerningsmanden begik selvmord efter angrebet, der er det blodigste i nyere amerikansk tid.

* 2016

49 blev dræbt, da 29-årige Omar Saddiqui Mateen i juni begyndte at skyde omkring sig i Orlando-natklubben Pulse, der fortrinsvis blev besøgt af homoseksuelle. Gerningsmanden blev dræbt, da politiet rykkede ind for at befri de gidsler, han havde taget.

* 2014

20-årige Adam Lanza skød i december først sin mor, før han dræbte 20 elever og lærere på Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut.

* 2007

I april skød og dræbte 23-årige Seung-Hui Cho 32 personer på Virginia Tech-universitetet i Blacksburg. Han begik senere selvmord.

* 1991

23 mennesker omkom, da 35-årige George Hennard i oktober først kørte sin pickup ind i et cafeteria i Texas-byen Killeen og siden begyndte at skyde på gæsterne.

* 1984

Bevæbnet med tre forskellige skydevåben gik 41-årige James Huberty i juli amok på en McDonalds-restaurant i San Ysidro i Californien. 21 voksne og børn blev dræbt, inden en finskytte fra politiet dræbte gerningsmanden.

Kilde: CNN Library og AFP.

Her blev flere elever onsdag evakueret fra en skole som følge af en trussel om en eller flere bevæbnede, og en større politiaktion gik efterfølgende i gang.

Fire børn i alderen 12 til 14 år blev efterfølgende tilbageholdt for trusler mod lærere. Der blev dog ikke fundet skarpe skydevåben, men to legetøjsvåben blev beslaglagt.

Powered by Labrador CMS