Advarer mod corona-benægtere

Det kommer ikke bag på repræsentanter for den tyske efterretningstjeneste, at en ung mand nu er blevet dræbt efter en strid om mundbind

En mundbindsstrid ledte til at en person blev dræbt.
En mundbindsstrid ledte til at en person blev dræbt.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Flensborg Avis

For Tysklands indenlandske efterretningstjeneste kommer det ikke som en overraskelse, at en strid om mundbind nu har kostet liv.

En 20-årig medarbejder på en tankstation i Idar-Oberstein i Rheinland-Pfalz blev lørdag aften skudt og dræbt, efter at han bad en kunde om at bære mundbind. 

En 49-årig, lokal mand er sigtet for drabet og varetægtsfængslet. Det 20-årige, mandlige offer havde et studiejob på tankstationen. 

Mere agressive

- Det koldblodige mord på den studerende er forfærdeligt, men kommer ikke bag på mig i lyset at den optrappede konflikt, siger Stephan Kramer, der er chef for den indenlandske efterretningstjeneste, Verfassungsschutz, i delstaten Thüringen til det redaktionelle samarbejde Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Sammen med sine kolleger har han gentagne gange advaret om, at modstanderne af coronareglerne er blevet stadig mere aggressive. 

Breder sig

Den 49-årige har tilstået. Han afviser de regler, som skal forhindre smittespredning, oplyser efterforskerne.
Ifølge Stephan Kramer har efterretningstjenesten i månedsvis observeret, hvordan højreekstreme konspirationsfantasier breder sig blandt voldsparate mennesker. 

- Men også andre går stadig oftere amok med vredesudbrud og hærværk, selv om de pågældende ikke tidligere har været voldelige. Man mærker den øgede aggressivitet overalt, understreger Stephan Kramer.

Alvorlige problemer

Efter eget udsagn har den drabsmistænkte oplevet coronaepidemien som stærkt belastende. I den konkrete situation følte han sig trængt op i en krog og så ingen anden udvej end at dræbe.

Kriminalpsykologen Rudolf Egg fra Tysklands psykologiske akademi mener dog, at gerningsmanden på forhånd må have haft alvorlige problemer.

- Intet blot halvvejs normalt menneske skyder en komplet fremmed, ung mand, blot fordi denne siger, at vedkommende skal bære mundbind, vurderer Rudolf Egg.

Powered by Labrador CMS