Dropper retssag mod Maddie-mistænkt

Madeleine McCann forsvandt fra en feriebolig i Portugal i 2007. Sag mod hovedmistænkt må droppes

Udgivet Opdateret

En tysk domstol har besluttet at aflyse retssagen mod den hovedmistænkte i sagen om bortførelsen af den britiske pige Madeleine McCann.

Det oplyser den tiltaltes advokat til det tyske medie Bild.

Ifølge advokat Friedrich Fülscher skyldes det, at den regionale domstol i Brauschweig, hvor retssagen skulle afvikles, ikke har den nødvendige kompetence til at føre sagen.

Arrestordre ophæves

Det har samtidig medført, at en gældende arrestordre mod den mistænkte ophæves, skriver Bild.

Det betyder dog ikke, at han er på fri fod. Han afsoner nemlig allerede en dom på syv års fængsel for voldtægt.

Voldtægten blev begået i 2005 i samme område i Algarve-regionen i Portugal, hvorfra Madeleine McCann forsvandt i 2007.

Udpeget sidste år

Den 45-årige Christian Brückner blev udpeget som hovedmistænkt i sagen om Madeleine McCann i april sidste år.

Han er tiltalt for en række separate seksualforbrydelser. Herunder overgreb på børn. Forbrydelserne skal være begået mellem december 2000 og juni 2017. Madeleine McCann forsvandt i maj 2007.

Retssagen, der skulle føres ved domstolen i Braunschweig, omhandler netop denne række af overgreb.

Falder til jorden

Men med udmeldingen fra den regionale domstol falder sagen mod Christian Brückner til jorden, skriver Bild.

Madeleine McCann var tre år, da hun forsvandt fra sin families feriebolig i Praia da Luz i Portugal i sommeren 2007.

Hendes forsvinden vakte stor opmærksomhed internationalt. Det hang i høj grad sammen med, at hendes forældre tidligt stod frem på tv og bad offentligheden om hjælp med at finde deres datter.

Første mistænkte siden 2007

Da Christian Brückner blev udpeget som hovedmistænkt, var det første gang, at der blev udpeget en officiel mistænkt, siden det britiske barns egne forældre kom i politiets fokus i 2007.

Mistanken mod forældrene blev ophævet året efter.

Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har løbende efterlyst deres datter. Her står de med et computeranimeret foto af deres datter i 2012. (Arkivfoto).
Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har løbende efterlyst deres datter. Her står de med et computeranimeret foto af deres datter i 2012. (Arkivfoto).

MADELEINE MCCANN-SAGEN

Madeleine McCann-sagen er en forsvindingssag som tog sit udgangspunkt torsdag den 3. maj 2007 da den tre år gamle britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal.

Sagen har vakt opsigt verden over, og kendte stjerner som David Beckham, Cristiano Ronaldo og J. K. Rowling er kommet med opfordringer til gerningsmændene om at lade Madeleine McCann komme tilbage til sin familie. Den britiske avis News of the World har udlovet en dusør på 2,5 millioner pund, til den som bidrager med information som fører til, at Madeleine McCann bliver fundet. I tillæg har flere forretningspersoner, andre aviser og også en kollega af Madeleine McCanns mor udlovet dusører. Tilmed har Pave Benedikt 16. skænket dem en audiens i Vatikanet.

Umiddelbart efter pigens forsvinden arbejdede det portugisiske politi ud fra en teori om, at hun er blevet kidnappet. Den 14. maj 2007 blev det kendt at en brite (Robert Murat) som er bosat bare nogle få hundrede meter fra McCann-familiens bolig, var blevet mistænkt i sagen, og også en russer, som er en bekendt af briten, har været i politiets søgelys. Disse mistanker er dog blevet frafaldet.

Den 6. september 2007 tog sagen en drejning, da politiet valgte at mistænke først Madeleines mor, Kate McCann, som blev underlagt et 11 timer langt forhør med en mistænkts rettigheder – efterfølgende er også faren, Gerry McCann, blevet officielt mistænkt. Der spekuleres på om forældrene ved en fejltagelse skulle være kommet til at dræbe Madeleine, ved eksempelvis at give hende en for stor dosis sovemedicin.

Politiet har ifølge Gerry McCanns søster tilbudt Madeleines mor to års fængsel, hvis hun indrømmer, at hun bedøvede Madeleine, hvorefter denne døde.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS