Intet gennembrud

Politihunde og dykkere har deltaget i efterforskning af Madeleine McCanns forsvinden i Portugal over tre dage

Udgivet Opdateret

En tre dage lang eftersøgning i forbindelse med den britiske pige Madeleine McCanns forsvinden er torsdag afsluttet i det sydlige Portugal.

Det oplyser portugisisk politi ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

McCann forsvandt i 2007 i turistområdet Praia da Luz på Algarvekysten.

Har forladt området

Den britiske pige forsvandt fra forældrenes ferielejlighed, mens parret spiste middag sammen med nogle venner på en tapasrestaurant i nærheden.

Tirsdag var dykkere i vandet ved en dam, der ligger knap 50 kilometer fra det sted, hvor hun forsvandt.

Men torsdag har politiet pakket sammen og forladt området.

Nedtoner håb

En tysk anklager nedtoner håbet om et gennembrud i den 16 år gamle forsvindingssag. Det skriver Reuters.

Maddies forældre , Kate og Gerry McCann. En overgang var de selv mistænkt for pigens forsvinden.
Maddies forældre , Kate og Gerry McCann. En overgang var de selv mistænkt for pigens forsvinden.

- Selvfølgelig er der en vis forventning, men den er ikke høj, siger statsanklager i Braunschweig Christian Wolters.

En unavngiven kilde tæt på efterforskningen fortæller nyhedsbureauet, at der "intet nyt var at rapportere" efter den tre dage lange eftersøgning.

Området finkæmmet

Den oplysning har portugisisk politi ikke kommenteret.

Eftersøgningen blev genoptaget på opfordring fra de tyske myndigheder. De har hjulpet med at finkæmme området.

I begyndelsen mistænkte britisk politi og britiske medier forældrene for selv at være skyld i hendes forsvinden. Den mistanke droppede politiet i 2008.

Tysk hovedmistænkt

Nu har fokus i stedet rettet sig mod tyskeren Christian Brückner.

Han er den hovedmistænkte, selv om han ikke er tiltalt i sagen. Det har Christian Wolters tidligere sagt til BBC.

MADELEINE MCCANN-SAGEN

Madeleine McCann-sagen er en forsvindingssag som tog sit udgangspunkt torsdag den 3. maj 2007 da den tre år gamle britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal.

Sagen har vakt opsigt verden over, og kendte stjerner som David Beckham, Cristiano Ronaldo og J. K. Rowling er kommet med opfordringer til gerningsmændene om at lade Madeleine McCann komme tilbage til sin familie. Den britiske avis News of the World har udlovet en dusør på 2,5 millioner pund, til den som bidrager med information som fører til, at Madeleine McCann bliver fundet. I tillæg har flere forretningspersoner, andre aviser og også en kollega af Madeleine McCanns mor udlovet dusører. Tilmed har Pave Benedikt 16. skænket dem en audiens i Vatikanet.

Umiddelbart efter pigens forsvinden arbejdede det portugisiske politi ud fra en teori om, at hun er blevet kidnappet. Den 14. maj 2007 blev det kendt at en brite (Robert Murat) som er bosat bare nogle få hundrede meter fra McCann-familiens bolig, var blevet mistænkt i sagen, og også en russer, som er en bekendt af briten, har været i politiets søgelys. Disse mistanker er dog blevet frafaldet.

Den 6. september 2007 tog sagen en drejning, da politiet valgte at mistænke først Madeleines mor, Kate McCann, som blev underlagt et 11 timer langt forhør med en mistænkts rettigheder – efterfølgende er også faren, Gerry McCann, blevet officielt mistænkt. Der spekuleres på om forældrene ved en fejltagelse skulle være kommet til at dræbe Madeleine, ved eksempelvis at give hende en for stor dosis sovemedicin.

Politiet har ifølge Gerry McCanns søster tilbudt Madeleines mor to års fængsel, hvis hun indrømmer, at hun bedøvede Madeleine, hvorefter denne døde.

Kilde: Wikipedia

Brückner afsoner i forvejen en dom i Tyskland for voldtægt. Det skete i Praia de Luz. Det var et sted, hvor han i en længere årrække holdt til. Også på det tidspunkt, hvor McCann-familien holdt ferie der.

Powered by Labrador CMS