Mette F:-Vi kan forvente russisk reaktion

Forsvarsministeren og statsministeren har netop talt til danskerne

Udgivet Opdateret

Når Nato er klar, vil man "så hurtigt som muligt" fremsætte beslutningsforslag om finske og svensk Nato-ansøgninger, siger statsminister Mette Frederiksen.

Sådan lød det mandag på et doorstep, da det stod klart, at Sverige har søgt om optagelse i Nato. 

-Vi kan forvente, at der kommer en reaktion fra Ruslands side, lød det fra statsminister Mette Frederiksen. 

Samtidig slog forsvarsminister Morten Bødskov dog fast, at der ikke er en direkte trussel, forlød det på pressemødet.

Skal gøre hvad vi kan

Begge ministre gav udtryk for, at både Sverige og Finland er lande, som står Danmark nært, og at man vil strække sig langt, for at hjælpe dem. 

- Det giver i vores øjne mulighed for et styrket nordisk samarbejde også inden for sikkerheds- og forsvarsområdet, siger Mette Frederiksen.

- Vi ønsker derfor, at Danmark skal gøre alt, hvad vi kan, for, at Finland og Sverige så hurtigt som muligt kommer ind i Nato.

Pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum, rigspolitichef Thorkild Fogde og direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz i Spejlsalen på Christiansborg, tirsdag den 5. januar 2021. Det er ikke en politisk debat, siger statsministeren, mens Jakob Ellemann-Jensen medgiver, at sagen om en mulig rigsretssag mod Inger Støjberg er svær for V. Det skriver Ritzau, lørdag den 9. januar 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Pressemøde med statsminister Mette Frederiksen, Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum, rigspolitichef Thorkild Fogde og direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz i Spejlsalen på Christiansborg, tirsdag den 5. januar 2021. Det er ikke en politisk debat, siger statsministeren, mens Jakob Ellemann-Jensen medgiver, at sagen om en mulig rigsretssag mod Inger Støjberg er svær for V. Det skriver Ritzau, lørdag den 9. januar 2021.. (Foto: /Ritzau Scanpix)Liselotte Sabroe
Powered by Labrador CMS