-Det er skamfuldt

Ungdommen er atter et fokus for "X Factors" grand old man, Thomas Blachman, i den nyeste sæson af underholdningsprogrammet.

Når Thomas Blachman gør sig klar til at være dommer i "X Factor" - for 16. sæson - forsøger han at smide al form for erfaring og indlærte vaner.

På den måde kan han fastholde lysten til at fortsætte og stadig have en følelse af, at tiden brugt på programmet er givende.

- Det er skamfuldt, hvis man som ældre mister evnen til at være lydhør og lade sig opdrage på, fortæller den 60-årige musiker.

- De er ikke idioter

Ungdommen er det første, som Thomas Blachman nævner, når spørgsmålet lyder, hvordan det er at være i gang med den nyeste sæson af "X Factor".

- De bliver klogere og klogere. Der er en større skærpelse, som betyder noget, et større fællesskabsbehov og magtkritik, siger Thomas Blachman.

- De er ikke idioter, understreger han.

Thomas Blachman oplever, at ungdommen særligt har fællesskabet for øje. - Det er en større skærpelse, som betyder noget. Der er et større fællesskabsbehov og magtkritik, mener musikeren. (Arkivfoto).

Sadisterne må søge andre steder hen

Kategorien med sangere over 23 år har til tider haft deltagere, som ifølge X Factor-dommerens vurdering har haft et noget tvivlsomt talent og leveret auditions til seernes forhånende underholdning. Sådan forholder det sig dog ikke mere.

- I starten var der jo masser, der ikke vidste, hvad fanden de kunne, men de kommer ikke sĂĄ meget som tidligere, forklarer Thomas Blachman.

- Sadisterne blandt seerne må søge andre steder hen, tilføjer han.

Derfor har han mange børn

Musikeren har to store børn fra sit første ægteskab og to med sin forlovede, den svenske poet og sangerinde Julia Werup. Og som han selv siger, er der en grund til, at han har fået mange børn.

THOMAS BLACHMAN

Thomas Blachman (født 2. april 1963 på Nørrebro) er en dansk jazzmusiker, komponist og producer. Han er bedst kendt som dommer i talentkonkurrencerne Idols (2003–2004), Mentor (2013) og X Factor (2008-2009; 2011–nu), hvor han er kendt for sin nådesløse behandling af deltagerne. I X Factor 2014 og 2018 vandt han med grupperne Anthony Jasmin og Place on Earth. I forbindelse med sin rolle i X Factor har han sagt: "Efterdønningerne af mit arbejde vil man først rigtig kunne iagttage om 3-400 år."

Kilde: Wikipedia

- Jeg føler, at mine børn er bedre til at opdrage mig, end jeg er til at opdrage dem. De er på den måde mine læremestre, fortæller han.

Skal lære noget

Det er også den indstilling, han går ind til "X Factor" med - han skal lære noget.

- Det er meget som jazzmusik - man kommer ikke i vejen, men man laver noget sammen, hvor forfatteren sĂĄ at sige ikke fylder for meget, forklarer Thomas Blachman og funderer:

- Gid man kunne være en lille smule mindre stivnakket, end jeg voksede op og blev fostret til at blive qua samfundets idealer og dannelse.

- Hun er sĂĄ charmerende

I årets sæson af "X Factor" sidder han til bords med velkendte ansigter, da Simon Kvamm fortsætter som dommer, og Oh Land vender tilbage efter tre års pause.

- Nanna er så charmerende og vanvittig humoristisk og meget mere gavmild, end hun var i de tidligere sæsoner. Hun har altid været et musikalsk vidunderbarn, siger Thomas Blachman.

Den 17. sæson af "X Factor" havde premiere på årets første dag, mens det nyeste afsnit kan ses hver fredag på TV 2 og TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS