Slipper for skrækdom

Omtalt skattesag mod Shakira sluttede otte minutter inde i første retsmøde med millionbøde og betinget dom.

Udgivet

Den colombianske popstjerne Shakira har mandag indgået forlig med den spanske anklagemyndighed og undgår dermed en retssag, hvor hun stod anklaget for ikke at have betalt 14,5 millioner euro i skat i Spanien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Slipper for fængsel

Som led i aftalen skal hun betale en bøde, men risikerer ikke længere at skulle afsone en fængselsdom. Bøden er på 7,3 millioner euro - omkring 54 millioner kroner.

Shakira får ifølge nyhedsbureauerne AFP og AP en betinget dom på tre års fængsel. Da dommen er betinget, skal hun ikke afsone den.

Det oplyser dommeren under første retsmøde i sagen.

Seks anklagepunkter

Shakira svarede ifølge AP "ja", da hun blev bedt om at bekræfte seks anklagepunkter om ikke at have betalt skat i perioden.

De 14,5 millioner euro svarer til knap 110 millioner kroner. Ifølge anklagemyndigheden er det penge, som hun skulle have betalt i indkomstskat i Spanien imellem 2012 og 2014.

Shakira ankommer klædt i lyserødt til retsmøde i Spanien og smiler på vej ind.

Ifølge anklageren opholdt Shakira sig i Spanien i mere end seks måneder om året i perioden 2012-2014. Hun havde derfor de facto haft permanent ophold i landet, lød påstanden.

Krævede op til otte års fængsel

Sagens anklager havde nedlagt påstand om, at sangerinden skulle idømmes op til otte års fængsel. Men som følge af forliget sker det altså ikke.

Over 100 vidner stod til at skulle være en del af retssagen over de kommende uger, skriver AP. I stedet blev sagen afsluttet efter blot otte minutter.

Før børnenes skyld

Om forliget, hvor Shakira erkender manglende betaling af skat og har indgået aftale om en betinget straf, siger hun i en skriftlig udtalelse ifølge BBC:

- Mens jeg var klar til at forsvare min uskyld i en retssag, som mine advokater var sikre på, ville være faldet ud til min fordel, så har jeg taget den beslutning endelig at få afgjort denne sag med tanke på mine børns bedste interesse.

I meddelelsen skriver hun, at børnene ikke ønsker at se hende "ofre sit personlige velbefindende i denne kamp".

Separeret i juni sidste år

Shakira står bag store hits som "Hips Don't Lie" og "Underneath Your Clothes".

Hun har to børn med den tidligere fodboldspiller Gerard Pique, som spillede i Barcelona fra 2008 til sidste år. De to boede sammen i 11 år, inden de blev separeret i juni sidste år.

Shakira og Gerard Pique mødte hinanden til optagelserne på musikvideoen til Shakiras "Waka Waka", som var den officielle sang til fodbold-VM i 2010.

Powered by Labrador CMS