Hundelorte kan sprede sygdomme

Det er ikke altid nok for hundeejere at samle hundelorten op fra fortovet. Der kan nemlig være bakterier fra hundenes afføring

Udgivet Opdateret

Fredag træder hundeloven om at have hundene i snor i kraft, men hundeejere skal stadig være opmærksomme, når deres vagabond laver afføring i naturen. 

Det kan nemlig sprede sygdomme, når hunde laver en hundelort. 

Det fremgår af en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring har lavet.

Smitten kan sprede sig

Det er især bakterierne fra de aflagte hundelorte, som kan sætte sig, selvom man samler lorten op igen. Det kan nemlig sprede et udbrud af parasitten giardia.

Det er ikke altid kun nok at samle sin hundelort op, viser ny undersøgelse.
Det er ikke altid kun nok at samle sin hundelort op, viser ny undersøgelse.

Ifølge Lotte Evers, der er presseansvarlig hos Agria Dyreforsikring, er det nemlig ikke kun danskerne, som man bør tage hensyn til. Det gælder også hundene selv.

- Danskernes sko er et vigtigt hensyn, men det er ikke den eneste gode grund til at samle op. For hundelort kan indeholde vira, bakterier og parasitter, der kan gøre vores hunde rigtig syge. Eksempelvis ser vi store udbrud af parasitten giardia i hele landet med høj forekomst de steder, hvor mange hunde færdes, siger Lotte Evers i pressemeddelelsen. 

Ejerne er gode til det

Undersøgelsen viser også, at hundeejere normalt er gode til at samle hundelortene op efter dem. 

Hele 59 procent har svaret, at de altid samler hundelortene op efter sig, mens kun fire procent svarer, at de ikke gør det. 

Samtidig viser undersøgelsen, at halvdelen af de adspurgte smider hundelorten i skraldespanden. 

Powered by Labrador CMS