Politi efterlyser to vidner til drabsforsøg

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med to kvinder, som det mener, kan have været vidner i sag

Udgivet Opdateret

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser en kvindelig campist og en kvindelig motionsløber, som kan være vigtige vidner til et knivoverfald i mandags i Roskilde.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Søger ung kvinde

En 46-årig kvinde blev stukket med kniv mandag eftermiddag ved Hyrdehøj i Roskilde. Politiet mener, at en yngre kvinde står bag. Den formodede gerningsperson er ikke anholdt.

Den 46-årige blev bragt på hospitalet i kritisk tilstand, men blev dagen efter meldt uden for livsfare.

Campist og motionsløber

Ifølge politiet har campisten slået lejr i området i dagene før knivoverfaldet og kan derfor have set noget.

Hun beskrives som 20 til 35 år, almindelig af bygning og lys i huden.

Motionsløberen har løbet i området omkring klokken 13.30 mandag. Hun havde ifølge politiets signalement langt hår i en hestehale og muligvis bordeaux tøj på.

Oplysninger om rollespil

Begge kvinder vil Midt- og Vestsjællands Politi meget gerne tale med, lyder det.

Ud over de to kvinder, som kan have set noget, har politiet fået oplysninger om, at der er mange, som dyrker rollespil i området.

Umiddelbart var der ingen officielle rollespilsarrangementer på gerningstidspunktet, men hvis rollespillere alligevel har set noget, må de gerne kontakte politiet, lyder det.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater
Powered by Labrador CMS