FORSØGTE AT FLYGTE TIL FODS:

Politihund bider vanvidsbilist

Flugtbilist standsede først, da politiet påkørte ham. Så flygtede han til fods med politihund i hælene

Udgivet Opdateret

I DENNE ARTIKEL KAN DU LÆSE OM:

  • Tre unge mænd kørte med over 200 km/t forbi en civil patruljebil på Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup i weekenden.
  • Politiet indhentede bilen og påkørte den for at standse den. Føreren forsøgte at flygte til fods, men blev stoppet af en politihund.
  • Føreren, en 19-årig mand fra Hedehusene, var i besiddelse af en kniv og en dolk i bilen. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven.
  • På grund af den høje hastighed beslaglagde politiet bilen. Det er op til en dommer at afgøre, om ejendomsretten skal overgå til staten.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Med en hastighed på mere end 200 kilometer i timen bragede en bil med tre unge mænd i weekenden forbi en civil patruljebil på Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup.

Biljagten endte med, at politibilen kørte ind i den flygtende bil for at standse den, og at en patruljehund løb den flygtende fører op og satte tænderne i ham.

Når man er oppe i hastigheder så høje som i denne sag, befinder man sig inden for de bestemmelser i færdselsloven, der populært betegnes som vanvidskørsel.

Sagen er af den grund foreløbig mundet ud i en beslaglæggelse af bilen.

Standsede ikke

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller mandag i sin døgnrapport over weekendens hændelser om episoden, der fandt sted lørdag klokken 23.46.

Den civile politibil tændte efter at være blevet overhalet de blå blink og satte efter fartsynderen, som ifølge politiet derefter satte farten ned til 140 kilometer i timen.

Dog standsede han ikke. I stedet drejede han fra ved afkørslen mod Baldersbrønde.

På vejen Gårdager var den flygtende bil så langt nede i fart, at føreren af patruljevognen valgte at påkøre den for at standse den.

Indhentet af politihund

Føreren af den jagtede bil havde efter alt at dømme ikke lyst til at tale med ordensmagten og forsøgte at stikke af til fods.

Men han blev indhentet og standset af en politihund.

Efter pågribelsen kunne patruljen konstatere, at der var tale om en 19-årig mand fra Hedehusene.

Han var i besiddelse af en kniv, og i bilen blev der fundet en dolk. Manden blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Passagererne i bilen var to unge mænd fra henholdsvis Roskilde og Køge.

Behandlet efter hundens bid

Kommunikationschef Thomas Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til Ritzau, at manden efterfølgende fik behandling efter hundens bid.

Der var imidlertid alene tale om lettere tilskadekomst.

Sundhedsvæsenet var dog ikke blot involveret i sagen i behandlingsøjemed.

Den 19-årige fik også taget en blodprøve, da patruljen havde en mistanke om, at manden var påvirket.

Bil beslaglagt

På grund af den høje hastighed valgte politiet som nævnt at beslaglægge bilen.

Det bliver i sidste ende op til en dommer at tage stilling til, om han skal have bilen igen, eller om ejendomsretten skal overgå til staten - en såkaldt konfiskation.

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS POLITI

Midt- og Vestsjællands Politi dækker Greve, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Solrød og Stevns kommuner.

Politikredsen har et samlet indbyggertal på ca. 440.000 borgere og strækker sig over et areal på ca. 3.000 km2 fra Stevns i syd og til Sjællands Odde i nord.

Der er ca. 740 ansatte i Midt- og Vestsjællands Politi, heraf er ca. 540 politifolk.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Powered by Labrador CMS