35 betjente savnes efter Boko Haram angreb

Boko Haram indtog Gwoza tidligere på måneden, men landets militær har udtalt, at de har planer om at generobre byen. Foto: Jon Gambrell/AP
Udgivet Opdateret

Det er for tidligt at sige, om de er blevet bortført, siger det nigerianske politis talsmand.

35 politifok, der deltog i et uddannelsesforløb i det nordøstlige Nigeria, savnes fortsat efter et angreb fra den militante gruppe Boko Haram tidligere på ugen, fortæller en talsmand fra politiet.

Politiskolen, der ligger ved byen Gwoza i delstaten Borno, blev angrebet onsdag.

– Der søges efter de 35 politifok, der fortsat savnes efter det seneste angreb, med meget lovende udsigter for at finde dem, siger det nigerianske politis talsmand, Emmanuel Ojukwu i en meddelelse.

Han har derudover fortalt AFP, at det er for tidligt at spekulere i, hvorvidt de mange politifolk er blevet bortført af den militante gruppe.

Nogle af betjentene kan være blevet dræbt og deres lig ikke fundet endnu, mens andre kan være løbet i sikkerhed under angrebet uden at give en tilbagemelding, fortæller talsmanden.

Boko Haram indtog Gwoza tidligere på måneden, men landets militær har udtalt, at de har planer om at generobre byen.

Den militante gruppe beskyldes for at have over 10.000 liv på samvittigheden siden 2009, og den har gentagne gange angrebet landets politi og militær.

Boko Haram, der direkte oversat betyder “vestlig uddannelse er en synd”, foretog de første angreb i Nigeria i 2009 og rettede dem primært mod kristne. Siden midten af 2013 har Boko Haram fokuseret på at ramme nigerianske sikkerhedsstyrker og civile.

I sidste uge lykkedes det for 63 mænd og 22 kvinder at slippe væk fra gruppen efter en aktion i Tchad i det centrale Afrika.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS