Advarer: Listeria i ost

Smid osten ud eller aflever den tilbage til butikken, den er købt i, lyder opfordringen

En udenlandsk cheddarost er blevet trukket tilbage efter fund af listeria.
En udenlandsk cheddarost er blevet trukket tilbage efter fund af listeria.
Udgivet Opdateret

Lactalis Danmark har nu tilbagekaldt et parti af osten Cahill's Porter Cheddar ost. 

Der er nemlig risiko for listeria i osten. Det skriver Fødevarestyrelsen

Osten har bedst før dato den 17/11/2021.

Årsagen er, at den udenlandske producent har vurderet, at der er risiko for at Listeria monocytogenes er tilstede i produktet.

Symptomer på listeria

Hvis du er sund og rask og bliver smittet med listeria, bliver du sjældent alvorlig syg af listeria, men du kan få kortvarig diarré eller influenzalignende symptomer. Disse sygdomstilfælde bliver oftest ikke talt med i statistikkerne over sygdom.

Hvis du har nedsat immunforsvar, fordi du er alvorligt syg og/eller tager medicin, der dæmper immunforsvaret, har du risiko for at få mere alvorlige symptomer som blodforgiftning og meningitis. Dødeligheden blandt patienter med alvorlige symptomer er ca. 25 %.

Er du gravid, er der risiko for, at du kan smitte det ufødte barn. Det kan føre til abort/dødfødsel eller fødsel af et barn med blodforgiftning og/eller meningitis. Du bliver sjældent selv syg af listeria.

Symptomerne på sygdom kan vise sig fra få dage efter, at man er blevet smittet og helt op til to måneder efter. De fleste bliver syge efter 2-3 uger.
Kontakt din læge, hvis du har mistanke om at være smittet med listeria.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Varen er solgt i den danske detailvirksomhed Lynhjem ApS. Ifølge Lactalis Danmark er den produceret i det sydlige Irland. 

Powered by Labrador CMS