Ægtepar anklager læge for at inseminere med egen sæd

I stedet for at bruge sæd fra en udvalgt donor har en læge angiveligt insemineret en kvinde med sin egen sæd.

Et ægtepar troede, at de blev insemineret med sæd fra en nøje udvalgt donor. I stedet brugte fertilitetslægen sin egen sæd. Foto: Morten Thun/Scanpix
Udgivet Opdateret

Et amerikansk ægtepar anklager en nu pensioneret fertilitetslæge for at have insemineret kvinden med sin egen sæd i stedet for sæd fra en donor.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Insemineringen fandt angiveligt sted i 1970’erne.

Da manden i forholdet tidligere var blevet steriliseret, valgte parret at blive insemineret med sæd fra en nøje udvalgt donor.

Donoren, en medicinstuderende, lignede manden af udseende og havde flere af de ønskede karaktertræk.

Tog en uventet drejning

Men ifølge ægteparret blev den medicinstuderendes sæd aldrig brugt. I stedet inseminerede lægen, John Coates, kvinden med sin egen sæd. Uvidende herom fødte kvinden ni måneder senere en datter.

Først i oktober, da datteren, der i dag er i 40’erne, søgte informationer om sin biologiske far, fandt familien ud af, hvad der var sket.

Ægteparret kalder lægens handlinger for “skadelig, krænkende og et angreb på datteren”, fremgår det af retsdokumenter.

Familien kræver 75.000 dollar i erstatning. Det svarer til cirka 488.000 kroner.

Nægter sig skyldig

John Coates nægter at være far til ægteparrets datter. Han ønsker ikke at kommentere sagen.

Familiens advokat, Jerome O’Neil, siger, at han ikke ved, om andre kvinder også kan være blevet insemineret med lægens sæd.

Tidligere i år blev den pensionerede fertilitetslæge Donald Cline fra Indianapolis idømt et års betinget fængsel for i 1970’erne og 1980’erne at have gjort adskillige kvinder gravide med sin egen sæd frem for donorsæd.

Cline blev afsløret, da en kvinde fandt otte halvsøskende med samme donorfar på en amerikansk hjemmeside for donorbørn og blev mistænksom. Det skriver avisen The New York Times.

Powered by Labrador CMS