Derfor er der lige nu kampfly over Danmark

Der er en rigtig god grund.

Udgivet Opdateret

Flere spørger på Facebook, hvorfor der flyves over landet i disse dage. Eller i løbet af første del af nætterne.

Men det er der en helt god grund til.

Den får du her.

Skal man blive god til noget, så skal der trænes. Det ved vist de fleste. Og træning er faktisk netop det, der får de danske fly på vingerne.

Allerede 18. februar kunne man på Fighter Wing Skrydstups Facebookside læse ordene: “Natflyvningsperioden starter i dag”.

Og hvad dækker de så over? Det er flyvestationen også så venligt at oplyse; det drejer sig om, at piloterne skal øve lufttankning. En øvelse, der er påkrævet af NATO.

De øvelser var planlagt til uge 10 og 11 og nu er uge 11 altså også taget i brug. Vejret har nemlig gjort det en smule besværligt at komme på vingerne.

I uge 10 var flyene skemalagt til at lande senest klokken 01.00 – i uge 11 senest klokken 21.30.

– Vejret har desværre drillet os mere end forventet under vores natflyvning. Alle piloterne har derfor endnu ikke opnået deres nattræningskrav, hvorfor vi bliver nødt til at tage vores back-up uge i brug. I uge 11 flyves der udover et sent dagspas kun en enkelt tidligt natpas, oplyser GUS som er chef for Fighter Wing Skrydstrup, på siden.

Her finder du også en mere udførlig forklaring på, præcis hvad det betyder, når et fly skal tankes i luften.

Sådan foregår det

Flyets tankdæksel kan ikke ses af piloten. Derfor styres studsen fra tankflyet. På tankflyet hjælper et avanceret system med at dirigere flyet det ønskede sted hen.

“Normalt tanker hvert fly mellem 450 til 1360 liter brændstof, når det drejer sig om træningsflyvning herhjemme. Det tager knap fem minutter per fly at tanke 1360 liter brændstof”, står der på siden.

Du kan se her, hvordan det foregår.

“Såfremt vejret tillader det vil befolkningen på såvel Fyn som Langeland igen kunne opleve flystøj fra vores F-16 kampfly både i aften og i morgen aften i forbindelse med træning med hæren”, skriver Fighter Wing Skrydstrup onsdag.

Powered by Labrador CMS