Det så du ikke på TV: Slutter med et brag

Da det meste af den danske befolkning havde slukket for fjernsynet eller computeren og var gået i seng, gik der fest i den i USA

Udgivet Opdateret

– Efterlad dine sorger, lad denne dag blive den sidste, i morgen er der solskin, og alt dette mørke forbi.

Sådan åbnede den amerikanske rockhelt Bruce Springsteen det afsluttende show under indsættelsen af præsident Joe Biden, “Celebrating America”.

Man skal hedde Donald Trump eller være en af hans støtter for ikke at synes, at ordene var de mest velvalgte til vagtskiftet på den amerikanske præsidentpost.

De stammer fra Bruce Springsteens sang “Land of hope and dreams”, der helt oplagt og meget symbolsk var det første nummer i showet, der rundede indsættelsen af den 46. amerikanske præsident af.

Bruce Springsteen selv stod ved the Lincoln Memorial og optrådte kun foran tv-kameraerne. Efter Bossens åbningsnummer tog aftenens vært, skuespiller Tom Hanks over.

Sange med symbolik

Showet var en stjerneparade af optrædender fra især nogle af de største, amerikanske musikstjerner. Alle numre havde som Bruce Springsteens en klokkeklar symbolik til dagen, hvor Trump listede ud af bagdøren, og Biden trådte ind på verdensscenen og tog over:

Bon Jovi opførte The Beatles´”Here comes the sun”, Foo Fighters spillede deres egen “Days like these”, The New Radicals blev lidt lejligheden gendannet efter 22 års pause og spillede deres helt store hit “You get what you give”, Justin Timberlake og Ant Clemmons sang “Better Days” og Katy Perry sluttede af med “Fireworks”, mens det rigtige fyrværkeri bragede løs på himlen over Washington-monumentet og Det Hvide Hus.

Netop på en af balkonerne i Det Hvide Hus stod Joe og Jill Biden og så med. Berørte og betagede af en vild indsættelsesdag, der varsler nye tider både på den amerikanske- og verdenspolitiske scene.

Powered by Labrador CMS