Død efter hjertestop

Broadway profilen Roger Berlind, der 25 gange blev hædret med 'Tony prisen', er død.

Broadway-profilen Roger Berlind døde den 18. december som følge af et hjertesvigt. Han blev 90 år gammel. Foto: Scanpix/Avalon / Avalon
Udgivet Opdateret

Et af teater-verdenens allerstørste navne, Roger Berlind, der kunne skrive flere end 100 Broadway skuespil- og musical opsætninger samt 25 ‘Tony’ priser på CV’et, er gået bort. Han døde den 18. december i sit hjem i Montana som følge af hjertesvigt.

Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Roger Berlind havde en enestående karriere, der strakte sig over fire årtier og bidrog blandt andet til udviklingen af superstjerner som Glenn Close og Jeremy Irons.

Det lå ellers langt fra lige for, at han skulle blive en kæmpe profil indenfor teaterets finurlige verden. Faktisk startede han sit arbejdsliv i den finansielle sektor på Wall Street. Men en ualmindelig tragisk hændelse ændrede alt for ham.

Han mistede sin kone og tre af deres fire børn i en flyulykke i New York i juni 1975.

Det affødte, at forretningsverdenen og det at tjene masser af penge lige pludselig ikke mere gav mening for ham og han søgte mod teateret og Broadway.

”Hans liv blev fuldstændig splittet af ulykken. Jeg tror ikke, at mange andre mennesker ville være kommet videre med så stor succes efter en sådan katastrofe,” har hans hustru nummer to, Brook Berlind, tidligere udtalt.

Han debuterede i 1976 med en Richard Rodgers musical om Henry VIII og hans sidste produktion, der i øvrigt indbragte ham en ‘Toni’ var genopsætningen af Rodgers og Hammersteins ‘Oklahoma’ i 2019.

Roger Berlind efterlader sig sin hustru og en søn samt to børnebørn.

Han blev 90 år gammel.

Powered by Labrador CMS