Esbjerg tager grafitti med til Polen

Det er denne “Nøgne Mur”, de vestjydske kunstnere skal dekorere. Foto: Esbjerg Kommune/Presse
Udgivet Opdateret

Intet mindre end 13 repræsentanter for Esbjerg vender i dag snuden mod Polen for at vise Danmarks Energimetropol frem.

Årets Scandinavian Days løber af stablen torsdag til søndag i Szczecin, og Esbjerg er repræsenteret med en pose godt blandet lige fra borgmester til graffitimaler.

Årets tema er ”The Energy of Positive Transformation”, og formålet med turen er at præsentere Esbjerg som en spændende by med et dynamisk erhvervsliv, der har formået at omstille sig til nye tider og nye vilkår. Derfor stiller Esbjerg også talstærkt op med repræsentanter fra både Esbjerg Kommune, Uffe Lundgaard fra Esbjerg Erhvervsudvikling, Ole Ingrisch fra Esbjerg Havn, Agnieszka Wisniewska fra Q-Star Energy, Lisbeth Valther fra SE Next Step og Rasmus Anker-Møller fra South Denmark European Office. Udover en række oplæg fra delegationens deltagere bliver Esbjerg Kommune også vist frem ved en udendørs fotoudstilling ved Rådhuset i Szczecin.

– Jeg ser det som en stor mulighed for at vise Esbjerg og den store udvikling, byen har været igennem, frem. Årets tema ligger lige til højrebenet for den vækststrategi og vision, vi har for byen, og derfor glæder jeg mig også over, at vi kan mønstre så mange stærke repræsentanter til Scandinavian Days i Szczecin, fortæller borgmester Johnny Søtrup.

Kunst og venskab

Kunstner-miljøet er også repræsenteret ved Scandinavian Days. Allerede tirsdag ankommer de tre Esbjerg-kunstnere, Rene Holm, Thomas Vang og Martin Timmerby til Szczecin, hvor de sammen med tre lokale kunstnere skal udsmykke en husfacade, der trænger til en kærlig hånd.

Facaden har både vinduer og porte og bliver efter sigende en større udfordring for kunstnerne. Værket bliver både med tekst og bymotiver og skal efter planen stå færdig til indvielse torsdag sidst på eftermiddagen.

Ud over et par spændende dage med et stort fokus på Danmarks Energimetropol byder turen også på en officiel underskrivning af venskabsaftalen mellem Esbjerg og Szczecin – en aftale der blev indgået tilbage i 1990, og som nu bliver fornyet i forbindelse med Scandinavian Days.

Norge, Sverige og Finland deltager også i Scandinavian Days. Programmet byder på flere spændende arrangementer, der spænder vidt fra oplæg om havneudvikling til børnebogsudstilling, jazz i alle afstøbninger og screeninger af skandinaviske film.

Powered by Labrador CMS