Fitness er billigst i Danmark

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Skal du have forbrændt nogle af kalorierne fra julen og nytåret, kan du glæde dig over, at Danmark er af de billigste lande i Vesteuropa, når det gælder prisen på at dyrke fitness.

Det skriver DR Nyheder på baggrund af statistik fra verdens største site for sammenligning af internationale forbrugspriser, Numbeo.com.

I Danmark koster det i gennemsnit 233 kroner om måneden at svede tran på løbebåndet og kondicyklen, mens Finland topper med en gennemsnitspris på 415 kroner om måneden.

Hos Danmarks Idrætsforbund peger forskningsansvarlig Kasper Lund Kirkegaard på den skrappe konkurrence mellem fitnesskæderne som den væsentligste årsag til de lave priser.

»Årsagen er, at konkurrencen fungerer på fitnessmarkedet. Vi har set en intensivering af konkurrencen især blandt de to store kæder Fitnessworld og Fitness.dk, og det har betydet, at prisen i gennemsnit er faldet år for år gennem de seneste ti år,« siger Kasper Lund Kirkegaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Han forventer til gengæld ikke, at det bliver billigere at dyrke fitness i Danmark.

»Jeg tror, vi har set den nedre grænse for, hvor billigt det kan være,« siger Kasper Lund Kirkegaard, der ikke vil udelukke, at priserne igen vil stige, hvis de store aktører vokser sig endnu større.

»Et scenarie kan godt være, at priserne stiger på længere sigt. Vi har set, at Fitnessworld begyndte med meget lave priser, men i takt med, at de vandt markedsandele, skruede de op for de generelle priser, gebyrer og vilkår, som kunderne skal agere under. Så på længere sigt kan det godt resultere i en monopolisering i de store byer, hvor de store kæder sidder på markedet og gradvist skruer op for priserne,« siger han.

Powered by Labrador CMS